Weekend competițional la Arena Platoș

sss-ski-snowboard-4xCross-2017-arena-platos-paltinis-ski-si-snowboard.ro

Următorul weekend va fi, poate, cel mai sportiv weekend al sezonului. Cei mai buni cicliști de offroad, și unii dintre cei mai buni snowboarderi și schiori din țară vin în zilele de 14 și 15 ianuarie 2017 la Arena Platoș Păltiniș pentru Ski & Snowboard 4xCross, sâmbătă, respectiv MTB Winter 4xCross duminică.

Complex și dinamic prin traseul cu obstacole rapide și prin formatul eliminatoriu cu 4 concurenți pe traseu, la concursul Ski & Snowboard 4xCross primii 2  vor merge mai departe în finală. După recunoașterea traseului, și antrenamentul oficial, urmează calificările. Acestea presupun parcurgerea traseului, individual contra-cronometru într-o singură manșă. În urma mașelor de calificare, celui mai bun timp ii se va acorda tricoul/numărul roșu și va avea dreptul să aleagă primul poarta de start, iar în urmă, ceilalți trei vor face același lucru conform timpului obținut în manșa de calificare.

sss-ski-snowboard-4xCross-2017-arena-platos-paltinis-ski-si-snowboard.ro

Ski & Snowboard 4xCross 2017 la Arena Platoș

 

Linia de sosire este dotată cu o camera de filmat care va functiona pe parcursul întregului concurs. În cazul in care în finală niciunul dintre concurenți nu ajunge la linia de sosire, clasamentul va fi dat de poziția lor pe traseu.
Mai multe detalii pe pagina de facebook a evenimentului.

MTB Winter 4xCross este un concurs inedit, la care poți participa numai cu mountain bike-ul, special dotat pentru zăpadă. Concursul este foarte incitant și pentru că participanții vor pleca încă din proba de calificări cu start în masă. Nu este pentru oricine, deoarece solicită toate tehnicile de coborât, alunecat și sărit cu bicicleta. Vârsta minimă de participare este de 16 ani.

Ca și regulă generală, primii 16 participanți intră în probele pe grupe de câte 4, format eliminatoriu, primii 2 concurenți având dreptul să meargă mai departe până în finală. Calificările presupun parcurgerea pârtiei de sanie, cu start în grup, într-o singură manșă. Din motove de siguranță, dacă vreun concurent își va pierde casca din cauza unei căzături, acesta nu va mai avea dreptul să continue traseul.

sss-MTB-Winter-4xCross-2017-la-Arena-Platos-Paltinis-ski-si-snowboard.ro

MTB Winter 4xCROSS la Arena Platoș Păltiniș

Regulamentul complet precum și linkul pentru înscrierea la concurs le găsiți pe pagina evenimentului.

Weekendul trecut a fost la fel de activ și de spectaculos pe pârtiile de la Arena Platoș.

Duminică, 8 ianuarie,  a fost ziua rivalității familiilor de schiori din Sibiu și împrejurimi. Cele 10 echipe provin din Sibiu și Cluj Napoca și majoritatea au participat și la edițiile anterioare ale concursului Family Race. Regulamentul competiției prevede că în concurs pot participa doar echipe formate din 3 membri ai familiei, doi părinți și un copil sau doi copii și un parinte, unul dintre copii fiind obligatoriu sub 18 ani.

Prin acest concurs ne dorim să impulsionăm familiile din Sibiu și din tot restul țării să îi aducă pe cei mici la schi, să îi inițieze în tainele acestui sport minunat sau cel puțin să îi scoată din casă la aer curat, spune Ioana Chitea, managerul general al complexului. Cum mulți dintre concurenți, atât dintre cei mici cât și dintre cei mari, sunt schiori de performanță, concursul a fost unul extrem de spectaculos și de tehnic.

sss-podium-castigatori-family-race-2017-arena-platos-ski-si-snowboard.ro

Podium Family Race 2017 la Arena Platoș. foto facebook.com/ArenaPlatosPaltinis

Majoritatea participanților se cunosc și de la alte competiții, iar prietenia dintre concurenți a făcut și mai plăcut de urmărit acest concurs. Familia Trifu (Ion, Lea și Leona) au terminat concursul cu cel mai bun timp colectiv, 3.26,76, iar familia Cercel (Horia, Alexia și Radu) s-a clasat pe locul secund la doar 7 secunde în urma câștigătorilor. Locul 3 a fost ocupat de familia Fuchs (Christian, Alessia și Ralph).

 

Te dai? Comenteazã!