RED BULL OSLEA HIRIDE 2016

sss-redbull-oslea-hiride-hike-ride-freeride-2016-coborare-zi-concurs

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Red Bull Oslea Hiride 2016 este singura competiție de freeride ski și snowboard din România. Se desfășoară într-o zonă sălbatică din Masivul Oslea – Munții Vâlcan – Județul Hunedoara, în vecinătatea Parcului Național Retezat.

Competiția ajunsă la a 5-a ediție, are un specific unic la noi în țară deoarece este împărțită în două părți. Prima parte include urcarea versantului la picior cu echipamentul în spate și este contra timp. Partea a doua, tot contra timp dar unde se va puncta și stilul concurenților.

Concursul Red Bull Oslea Hiride nu se adreseaza oricărui practicant al sporturilor de iarnă, ci doar pasionaților cu experiență în freeride.
Competiția este împărțită în două secțiuni Ski și Snowboard. Fiecare secțiune include 4 categorii: Feminin Open, Masculin Open, Feminin Pro și Masculin Pro.

sss-redbull-oslea-hiride-hike-ride-freeride-2016

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

În 2016 pe 27 februarie, la Uricani, schiorii si snowboarderii pasionați de freeride vor lua startul la singura competiție de hike & ride din România. Distanța de urcare a versantului este de 3,5 kilometri. Plecarea se face de la cota 1300m, iar nivelul crestei la care trebuie ajuns este 1940m.
Odată ajunși în vârf, începe distracția pe un „teren” virgin, cu zăpadă afânată, numai bună pentru amatorii de adrenalină.

Înscrierile au început pe 1 decembrie 2015 și se vor termina pe 19 luna aceasta.

Cele 100 de locuri disponibile de la sectțiunea Open Ski și Open Snowboard au fost ocupate.

Pentru secțiunea Pro Ski și Pro Snowboard mai sunt disponibile 7 locuri din totalul de 30.

Fiecare înscriere este analizată și validată în termen de 48 de ore, în funcție de categoria la care se încadrează respectivul concurent.

sss-redbull-oslea-hiride-hike-ride-freeride-2016-coborare

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Taxa de înscriere este de 100 lei, iar adresa la care se poate face este clubulalpinvaleajiului@yahoo.com.
Taxa de înscriere include: asigurarea medicală, tricou personalizat Red Bull Oslea Hiride, over-layer cu numărul de concurs, cipul pentru cronometrare, snack bar la start, o masă caldă după încheierea concursului, transport până la zona de start, acces la after-party.

Pentru criteriile de juridizare, cazare sau alte informații organizatorice legate de Red Bull Oslea Hiride 2016 accesați pagina concursului.

Pentru a vedea pe scurt o prezentare a evenimentului de anul trecut CLICK AICIiar daca vrei sa trăiești experiența on-line prin ochii unui participant dă play:

Freride – Oslea hike&ride – Te dai?

Te dai? Comenteazã!