Ce trebuie să știi despre îmbrăcămintea de ski și snowboard (outwear)

sss-echipament-ski-si-snowboard-first-layer-polar-geaca-pantaloni-te-dai

Îmbrăcămintea de ski și snowboard (outwear) oferă pasionaților de sporturi de iarnă și nu numai, protecție împotriva frigului, împotriva vântului și a umezelii. Echipa SSS îți oferă detalii legate de materialele din care sunt confecționate hainele, pe straturi (layere), și ce este și ce nu este indicat să îmbraci la munte.

Îmbrăcămintea de ski și snowboard poate fi împărțită în trei straturi separate. Îmbrăcarea în straturi îți va oferi flexibilitatea de a te adapta la condiții de frig sau soare, prin adăugarea sau eliminarea straturilor, după cum este necesar. Aceste layere îți pot asigura un nivel ridicat de siguranță, distracție și confort.

Stratul Termic Interior (Inner Thermal Layer) la îmbrăcămintea de ski și snowboard

sss-first-layer-stratul-termic-interior-imbracamintea-de-ski-si-snowboard-outwear-ski-si-snowboard-te-dai

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Stratul termic interior (inner thermal layer) ar trebui, în cele mai multe cazuri, să acopere aproape tot corpul. Acesta va include un top cu mânecă lungă, pantaloni lungi, lenjerie de corp termică (sau Longs Johns) și șosete. Nu-ți face griji cu privire la modă sau la ce articole produc brand-urile mari, deoarece toate îndeplinesc aceeași funcție și nimeni nu poate vedea ce culori ciudate ai pe interior.

Caută materiale sintetice, cum ar fi poliester și polipropilenă, care te vor ajuta să ții umezeala departe de corp.

Evită articolele de îmbrăcăminte din bumbac, deoarece acestea au tendința de a absorbi apa și te pot transforma într-un rider (schior sau snowboarder) umed, rece și nefericit.

Nu este necesar să porți mai mult de un strat de ciorapi. O pereche subțire de șosete îți menține picioarele calde, prin facilitarea circulației aerului în jurul degetelor. Poți lua, de asemenea, șosete concepute special pentru ski și snowboard, care sunt mai subțiri în jurul degetelor.

Stratul De Mijloc (The Middle Layer) la îmbrăcămintea de ski și snowboard

sss-polar-middle-layer-stratul-de-mijloc-imbracaminte-ski-si-snowboard.ro

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Stratul de mijloc (the middle layer) constă în unul sau mai multe straturi de lână sintetică sau lână (nu bumbac!). Acestea sunt utilizate în principal pentru izolarea și păstrarea temperaturii corpului caldă.

Grosimea acestui strat sau numărul de straturi va varia în funcție de condițiile de temperatură. În zilele reci ai putea dori să porți mai multe straturi subțiri sau unul singur mai gros. În zilele mai calde ai putea să porți un singur strat subțire sau chiar să porți doar un tricou.

Strat Exterior (Outer Shell) la îmbrăcămintea de ski și snowboard

sss-echipament-imbracaminte-ski-si-snowboard-outer-shell-geaca-pantaloni-te-dai

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Stratul exterior (outer shell layer) va oferi protecție împotriva frigului și vântului. Va cuprinde geaca și pantalonii exteriori de ski și snowboard. În mod ideal, materialul pentru acest strat va fi durabil, rezistent la apă și vânt și va fi respirabil. Stratul exterior permite transpirației să iasă afară, în timp ce ești apărat ca un scut împotriva vântului, zăpezii sau ploii.

 Accesorii pentru îmbrăcămintea de ski și snowboard (outwear)

sss-casca-manusi-caciula-ochelari-ski-si-snowboard

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Pentru a avea strictul necesar din echipamentul outwear, Echipa SSS recomandă, pe lângă îmbrăcămintea de ski și snowboard pentru protecție, să nu uiți de ochelari (pentru ski sau snowboard) pentru  protecția ochilor, mănuși pentru protecția mâinilor și, de preferință, un anumit tip de căciulă sau cască (ski sau snowboard), pentru a-ți menține capul cald.

Te dai? Comenteazã!