VIDEO Filmul competiției Red Bull Oslea HiRide 2016

redbull-oslea-hiride-2016-urcare-concurenti

V-am spus în povestea de data trecută că plecăm la Oslea, nu? V-am spus. Și v-am mai promis că ne vom întoarce cu povești albe (despre linii d-alea care vă plac vouă) numai bune de spus toată vara, până în sezonul următor. Ei bine, ne ținem de cuvânt și vă așternem sub priviri filmul de la Red Bull Oslea HiRide 2016. Albumul foto a fost gata încă de luni, 29 februarie și poate fi văzut aici, pe pagina noastră de Facebook.

Cum vă spuneam, sâmbătă, 27 februarie 2016, a avut loc a V-a ediție a celui mai important concurs de hike&ride al acestui sezon, pe muntele Oslea, ca în fiecare an. Noi am ajuns încă de vineri la pensiunea din Câmpul lui Neag, un sat apropiat de locul competiției. Pe drum ne-a cam plouat, așa că am ținut degetele încrucișate, sperând la o minune sus la 2000 de metri. Prospecția din seara de dinaintea concursului ne-a mai potolit temerile, deși zăpada udă de la baza muntelui nu scârțâia prea bine sub bocanci.

redbull-oslea-hiride-2016-urcare-concurenti

Clic pe imagine pentru afișarea în întregime

În dimineața concursului, suprafața de alunecat a versantului părea mai prietenoasă. Temperatura scăzuse mult pe timpul nopții, iar sus, în golul alpin se așternuseră cuminți 5 cm de zăpadă proaspătă. Din cauza ceții persistente, anul acesta a fost punctată doar urcarea concurenților, nu și coborârea. Nu ne mai lungim mult cu vorba, lăsăm imaginile să vorbească pentru voi. Vă mai spunem doar atât: Oslea HiRide înseamnă mai mult decât o competiție. Este o reuniune anuală a prietenilor care iubesc muntele, zăpada, reprezintă acel moment din an în care riderii vibrează laolaltă cu muntele sacru al dacilor, în care vechi prieteni se reîntâlnesc și oameni noi leagă noi prietenii.

redbull-oslea-hiride-2016-urcare-concurenti-pe-versant

Clic pe imagine pentru afișarea în întregime

Mulțumim lui Laur Petreanu și Cristian Kuszai  de la Clubul Alpin Valea Jiului,  Soniei Drăgan și lui Adolf Bobo pentru interviuri și pentru că ne inspiră în ceea ce facem, și în egală măsură tuturor riderilor care au vorbit cu noi și care sperăm să vă prindă și pe voi cu determinarea, curajul și zâmbetele fără de care nu prea s-ar leaga nimic la Oslea.

Acesta nu este filmul oficial al competiției. Acela va putea fi vizionat pe pagina oficială a concursului.

Te dai? Comenteazã!