Unde se schiază în weekendul 19-21 decembrie 2014, în România

sss-schiaza-cavnic-romania-maramures-decembrie-2014-ski-si-snowboard-schi

A venit vacanța de iarnă și în curând vine Moșu’, dar pe noi cel mai mult ne interesează unde se schiază în weekendul 19-21 Decembrie 2014. În primul rând pentru că duminică este World Snowboard Day, despre care am vorbit și în alte articole. În al doilea rând pentru că suntem pasionați de sporturile de iarnă și cum avem puțin timp liber și avem și posibilitatea, fugim spre o pârtie pentru că vrem să ne dăm.

Echipa SSS a realizat un articol cu toate pârtiile de la noi din țară și o hartă interactivă cu stațiunile respective și cu trimitere directă spre un articol cu toate informațiile necesare.

Zăpada căzută săptămâna trecută din cauza variațiilor mari de temperatură, în majoritatea regiunilor unde s-a aşternut, este deja topită sau se schiază bine doar pe anumite porțiuni din pârtii.

Azuga

sss-azuga-decembrie-2014-valea-prahovei-weekend-skisisnowboard

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime // Foto: www.azugaski.ro

Pentru iubitorii de munte şi împătimiţii sporturilor de iarnă, care aleg Valea Prahovei, Azuga este locul unde pârtiile se prezintă în condiţie bune. Se poate schia pe pârtia Cazacu Începători cunoscută de  localnici Debreczy, dar şi pe Cazacu Variantă, pe ambele pârtii stratul de zăpadă este de aproximativ 25 cm.

Sinaia

Weekendul trecut s-a putut schia în condiţii optime la Sinaia, sus pe pârtiile aflate pe platoul de la altitudine. În continuare practicarea sporturilor de iarnă este posibilă doar pe pârtiile din Valea Soarelui şi Valea Dorului. De la Cota 2000 se poate coborî pe Drumul de Vară doar până la Cota 1500. Stratul de zăpadă este între 30-40 cm,  nefiind uniform peste tot. Pârtiile de la altitudine sunt bătute, marcate, balizate și pregătite pentru asaltul pasionaților de sporturi alpine.

Predeal

La Predeal, stratul de zăpadă bătătorit este de aproximativ 15 cm. Se fac eforturi pentru a fi practicabil măcar tronsonul Pârtiei Clăbucet care este deservită de teleschi.
Pentru acces pe pârtiile de ski și snowboard de la Predeal, Bușteni și Sinaia se poate achiziționa abonamentul skipass care dă dreptul utilizatorului să schieze pe oricare din pârtiile care le gestionează Teleferic Prahova. Deschiderea oficială a sezonului de schi 2014-2015 este programată pentru data de 27 decembrie, când se va organiza un program special presărat cu multe surprize. Până atunci, duminică, de World Snowboard Day, prietenii de la fresh-meat.ro, alături de snowrippers.roski-si-snowboard.ro și cu sprijinul Primăriei Predeal, vor fi pe pârtie cu multe surprize, de la lecții gratuite, la testare de plăci de snowboard Bataleone, gratis, distracție și multe surprize. Pentru mai multe informații legate de eveniment World Snowboard Day la Predeal vine cu multe surprize plăcute!.

Poiana Brașov

În Poiana Brașov vor fi practicabile tronsoanele superioare ale pârtiilor situate pe Masivul Postăvarului: Lupului, Sulinar, Kanzel, Drumul Roșu şi porţiuni din Ruia, stratul de zăpadă este de aproximativ 25 cm. În ce priveşte practicabilitatea Pârtiei Bradul starea ei este incertă.

Tarifele pentru acces la instalaţiile de transport pe cablu care deservesc pârtiile de ski și snowboard râmăn la nivelul sezonului trecut.

Arena Platoș

sss-deschidere-sezon-arena-platos-sibiu-2014-2015

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Pentru acest weekend la Arena Platoș se sărbătorește World Snowboard Day. În 21 decembrie, unii dintre cei mai spectaculoși snowboarderi din Sibiu și din țară vin la Păltiniș pentru a populariza acest sport minunat prin concurs freestyle de copii, best trick adulți, workshopuri și voie bună la Sibiu Winter Challenge. Anul trecut, World Snowboard Day s-a sărbătorit în peste 120 de stațiuni din 35 de țări de pe toate continentele: din Argentina sau Brazilia până în Japonia și Coreea, din Australia până în Rusia și Mexic. Încă de la lansarea acestui eveniment internațional acum opt ani, mai mult de 100000 de persoane au avut șansa de a descoperi bucuria alunecării cu snowboardul pe zăpadă în ritmul World Snowboard Day. Organizatorii au pregatit premii constând în echipamente de profil în valoare de aproximativ 2 000 RON pentru podium copii si juniori, fete şi băieţi de la Magazinul Switch, BestTrick premiat cu produse.

Păltiniș

În ce priveşte pârtiile de ski și snowboard Păltiniș-Onceşti, acestea au suferit îmbunătăţiri semnificative, s-a montat un telescaun nou, s-au achiziţionat tunuri de zăpadă artificială, iar instalaţia de iluminat artificială este pregătită.

Bălea Lac

La Bălea Lac stratul de zăpadă măsoară aproximativ 70 cm, dar există risc moderat de avalanşe, prin urmare practicarea sporturilor de iarnă-sporturilor alpine este interzisă. Dar cu toate acestea să stiţi că puteţi urca sus să vedeţi minunăţia din gheaţă care este pregătită anul acesta. Sezonul 2014/2015 începe pe 20 decembrie. Al X-lea sezon, ediţie aniversara, al Hotelului de Gheaţă va fi inaugurat în data de 25 decembrie. O vizită la Bâlea Lac este o plăcere oricând, însă iarna vârfurile acoperite cu zăpadă din jurul hotelului par şi mai spectaculoase decât de obicei. Tema acestui sezon este “Zodiacul”, temă care va sta la baza fiecărui eveniment organizat, dar şi la designul interior al camerelor.

Rânca

La Rânca condiţiile de ski și snowboard se menţin în condiţii excelente, media stratului de zăpadă depăşeste 30 cm. Sunt practicabile partiile M1, M2, Teleschi M3, Teleschi M4 şi Junior (Plopu).

Borsec

Complexul de ski și snowboard din Borsec este pregătit pentru un nou sezon de schi, tarifele rămân cele din sezonul anterior. Pârtia Speranţa este bătătorită şi pregătită pentru afluxul de turişti. Grosimea stratului de zăpadă este de 30 cm. În weekendul acesta la Borsec se organizează un Târg de Crăciun.

Topliţa

Se schiază în condiţii optime pe ambele pârtii de la Topliţa. Pe pârtia Bradul există zăpadă naturală de 20-25 cm, iar pe pârtia Măgheruş, cu ajutorul tunurilor, s-a asigurat baza necesară pentru un strat de zăpadă de 25-30 cm

Harghita-Băi

Se va putea schia doar pe pârtia Ciskipe din Harghita-Băi, strat de zăpadă estimat 25 cm.

Mădăraş

Toate pârtiile vor fi functionale la Mădăraș, pe pârtie stratul de zăpadă este de maxim 20 cm.

Straja

La Straja se poate schia în condiţii foarte bune pe toate pârtiile din staţiune. Media stratului de zăpadă este de 40 cm.

Cavnic

sss-cavnic-romania-schiaza-maramures-decembrie-2014-ski-si-snowboard-schi

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime // Foto: www.superskicavnic.ro

În Maramureş, situaţia râmăne neschimbată, singura staţiune unde se va schi este tot Cavnic. La resortul de schi Icoana vor fi funcţionale pârtiile de schi Icoana 2 şi 3 dar şi tubingul, stratul de zăpadă este între 30-40 cm. La Complexul Roata, sunt funcţionale pârtiile Roata 1 şi 2, startul de zăpadă este între 20-40 cm.

Transalpina Ski Resort (Transalpina-Voineasa)

sss--schiaza-ski-si-snowboard-transalpina-ski-resort-voineasa-decembrie-2014

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime // Foto: www.facebook.com/TransalpinaSki

Deschiderea sezonului de schi şi snowboard 2014-2015 la Ski Resort Transalpina este programat pentru sâmbătă 19 decembrie 2014. Pârtiile sunt bătătorite, balizate şi preparate pentru freamătul schiorilor. Se va schia pe Transalpina 1 şi 2, grosimea stratului de zăpadă de aproximativ 40 cm. Pentru primul weekend din acest sezon, se vor practica tarife promoţionale. Astfel un ski-pass pentru adulţi valabil toată ziua va fi 50 Ron,  în schimb un skipass pentru copii, elevi, studenţi, valabil toată ziua doar  20 Ron.
SRT vă pregătește-te o iarnă plină de zăpadă, surprize, concursuri și voie bună!
Elementul de noutate al sezonului va fi constituit de un proiect mai puţin obişnuit pentru România: Adrenalin Mountain Park. Eforturile susținute ale celor implicați vor avea ca rezultat cel mai mare parc dedicat sporturilor alternative de iarnă! Snowpark-ul AMP va conține linii și elemente destinate tuturor nivelelor, de la începători la avansați. Turiştii care vor avea nevoie de un sprijin sau un sfat, le va sta la dispoziție Echipa AMP și școala de snowboard “project RIDE”.
În cadrul domeniului schiabil de peste 30 de hectare se pot practica cele mai îndrăgite sporturi de iarnă, în condiţii excelente!
Sezonul WINTER 2014/2015 are stabilit un calendar plin de evenimente, cu tematică diversă pentru fiecare lună a sezonului.

Vatra Dornei

Probabil  că se va putea schia în condiţii dificile pe Pârtiile Parc şi Veveriţa, dar şi aceste condiţii sunt sub semnul întrebării, dacă în orele următoare nu scad temperaturile sau dacă la stratul de zăpadă subţiat considerabil, nu se aştern noi fulgi de nea, atunci weekendul la Vatra Dornei este compromis.

Notă:

Staţiunile care nu sunt listate în acest raport înseamnă că nu se poate schia sau nu există deschidere în privinţa informării şi mediatizării locaţiei, informează romaniaturistica.ro

Te dai? Comenteazã!