Se schiază la Sinaia, pe Valea Dorului și pe Valea Soarelui

sss-sinaia-valea-dorului-valea-soarelui-se-schiaza-schi-ski-si-snowboard-te-dai

Pe site-ul Primăriei din Stațiunea Montană Sinaia se anunța ieri printr-un comunicat de presă deschiderea oficială a pârtiilor de ski și snowboard. Astăzi intensitatea vântului a scăzut, pârtiile au fost bătătorite bine și au primit cu brațele deschise iubitorii sporturilor de iarnă.

Domeniul de altitudine al stațiunii Sinaia este pregătit pentru practicarea sporturilor de iarnă. Ninsorile din ultimele zile au asigurat un strat suficient de zăpadă pe toate pârtiile de altitudine. Atenție însă, Serviciul Salvamont Sinaia recomandă tuturor împătimiților prudență maximă și respectarea cu strictețe a tuturor normelor de siguranță. De asemenea, practicarea sporturilor de iarnă este posibilă doar pe pârtiile din Valea Soarelui si Valea Dorului. De la Cota 2000 se poate coborî pe Drumul de Vară doar până la Cota 1500.

În acest moment toate pârtiile de altitudine din Sinaia (Valea Soarelui și Valea Dorului) sunt bătute, marcate și pregătite pentru venirea pasionaților de sporturi alpine.

sss-sinaia-valea-dorului-valea-soarelui-se-schiaza-schi-ski-si-snowboard-te-dai

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Sinaia și avantajul altitudinii

Ca în fiecare an, Sinaia este un caz excepțional. Dacă în toate celalalte stațiuni de iarnă de pe Valea Prahovei zăpada căzută s-a topit deja, din cauza variațiilor mari de temperatură, la Sinaia, altitudinea mare, de 2000 de metri, a asigurat păstrarea în bune condiții a zăpezii depuse. Vremea este minunată, iar dacă vântul nu va crea mari probleme în acest weekend, vă așteptăm la schi!” a spus Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia, și el un pasionat al sporturilor de iarnă.

Directorul Transport Urban Sinaia, Bogdan Fălcescu: “Stratul de zăpadă măsoară între 40 și 50 de centimentri grosime, sus, pe pârtiile din Valea Soarelui. Condițiile sunt decente, evident, se poate și mai bine. … Toate pârtiile de altitudine din Sinaia sunt bătute de două zile. Recomandăm însă prudență, stratul de zăpadă nefiind uniform” potrivit primaria-sinaia.ro

Șef Serviciu Salvamont, Nae Cojanu:Echipa Salvamont Sinaia este pe poziții, gata de orice intervenție. Nu există deocamdată riscuri de avalanșă. Îi rugăm pe pasionaţii sporturilor de iarnă să nu se aventureze în afara pârtiilor marcate, care sunt bătute și balizate. Recomandăm prudență și respectarea tuturor normelor de siguranță. Pentru urgenţe, vă rugăm apelaţi numarul Salvamont: 0725.826.668”, potrivit aceleiași surse.

Pe site-ul Primăriei Sinaia este prezentat în continuare DECALOGUL SCHIORULUI, pe care fiecare pasionat al sporturilor de iarnă ar trebui să-l cunoască!

Mai multe informații despre Stațiunea SINAIA poți găsi aici (amplasare geografică, scurt istoric, acces și cazare, pârtii, transport pe cablu, program, prețuri, ponturi/bine de știut, starea vremii, stratul de zăpadă, web-cam, galerie foto, video).

Te dai? Comenteazã!