Eticheta pe pârtie

eticheta-pe-partie-ski-si-snowboard-munte-zapada-iarna-sezon

Eticheta pe pârtie se aplică tuturor riderilor. Chiar dacă snowboarding-ul și schiatul sunt sporturi individuale, va trebui să ții cont că majoritatea timpului pe pârtie îl vei petrece împreună cu alți entuziaști.

Ca să eviți accidentările și ca să fii în siguranță alături de ceilalți rideri (schiori și snowboarderi), va trebui să ții cont de niște reguli. Învață-le, înțelege-le și urmează-le! Fii un un bun ambasador al sportului!

1. Schiază controlând viteza, astfel încât să te poți opri sau să poți evita obstacolele atunci când este nevoie. Încearcă să îți depășești limitele, dar nu-ți forța norocul!

2. Atunci când depășești alt schior sau snowboarder, este responsabilitatea ta să faci manevra astfel încât, orice mișcare neașteptată ar face el, tu să îl poți ocoli fără probleme. Asigură-te ca ai suficient spațiu pentru depășire.

3. Nu te opri, nu te așeza, nu te odihni pe mijlocul pârtiei! Dacă vrei să faci lucrurile acestea, fă-le la marginea pârtiei, pe unde nu trece nimeni și unde vei putea fi observat cu ușurință!

4. Cânt îți începi tura, lasă un spațiu de siguranță între tine și riderii din fața ta. Asigură-te în spate și în lateral înainte de a începe coborârea!

5. Folosește cu încredere accesoriile care împiedică alunecarea/scăparea de sub control a echipamentului pe pârtie, astfel încât să nu lovești pe nimeni (chinga pentru încheietură la bețele de schi și lesa pentru picior la snowboard).

6. Respectă regulile domeniului schiabil pe care te afli, precum și indicațiile angajaților pârtiei. Urmează indicatoarele și nu te aventura pe pârtiile închise!

7. Adaptează-te la condițiile meteo de pe pârtie, la starea generală a pârtiei și la traseele domeniului schiabil pe care te afli!

8. Nu face sărituri dacă nu poți vedea locul de aterizare! Nu te da cu viteză într-o zonă pe care nu o cunoști!

9. Dacă ai văzut un accident, oprește-te, întreabă daca totul e în regulă, oferă ajutor celor implicați sau sună la SALVAMONT dacă e cazul! Numărul de telefon este 0725.826.668. (0SALVAMONT)

10. Niciodată nu pleca să te dai singur pe pârtii nemarcate. Rămâi în contact vizual cu riderii cu care ești!

11. Dacă vrei să faci poze, ai grijă să nu stai în calea celorlalți rideri.

Te dai? Comenteazã!