Bagajul pentru munte

ski-si-snowboard-Bagajul-munte

Mâine pleci să te dai și acum îți pregătești bagajul pentru munte. O sa fii pe munte câteva zile. Deseori repeți aceeași greșeală și înghesui în bagaj mai multe lucruri decât este nevoie. De multe ori uiți lucruri esențiale și utile. Hai să facem ordine, să ne organizăm un pic și să nu mai cari greutate în plus! Așadar…  ce pui în rucsac?

LISTĂ:

Un Rucsac mare, este necesar când îți faci bagajul pentru munte, în care o să faci loc pentru următoarele:

Haine: papuci, pijama, șosete bumbac (1 pereche/zi), șosete schi/snowboard (1 pereche/zi), chiloți (1 pereche/zi), tricouri cu mânecă scurtă/maiouri (2-3 bucăți), 1st layer: 1 sau 2 perechi de izmene cu tricourile aferente (pot fi și mai multe, în funcție de cât de mult transpiri), polar (cam 2 bucăți), căciulă, mănuși, costum de schi sau snowboard.

Accesoriile pentru pârtie intră tot în bagajul pentru munte: cască, ochelari, lentile de schimb, armură/cotiere/genunchere/pantaloni de protecție, buff, cagulă.

Electronicele pot fi în interiorul bagajului pentru munte sau în geaca (outwear) de voiaj: telefon, încărcător telefon, aparat foto, acumulatori aparat foto, încărcător acumulatori, card pentru aparat foto, lanternă, cameră video (action camera cu toate acesoriile), încărcător auto pentru telefon, cameră etc., mp3 player.

Alte lucruri folositoare: hârtie igienică, chibrituri, brichetă, briceag, șervețele speciale pentru lentile foto, prezervative (la cât de rupt o sa fii când te întorci de pe pârtie, probabil o sa le iei degeaba), cremă solară, forfecuță, prosop, tampoane/absorbante.

Trusa medicală este musai să existe în bagajul pentru munte: analgezice, aspirină, paracetamol, unguent pentru mușchi, unguent oftalmic, fașă elastică, plasturi/leucoplast, vată, tifon, spirt, tinctură de propolis (extrem de eficientă pentru dureri în gât, dar și pentru dezinfectarea rănilor), pastile pentru diaree, pastile pentru indigestie, pastile pentru vezica biliară, medicamentele obligatorii pentru afecțiunea cronică de care poate că suferi. Nu lua pastile de capul tău! Întreabă un medic sau un farmacist dacă nu știi ce și cum să iei!

Cosmetice: gel de duș/săpun, șampon/balsam, pastă și periuță de dinți, cremă de corp, deodorant.

De ronțăit pe pârtie: ciocolățele, batoane energizante, biscuiți, bomboane (în rucsacul mic).

Mâncare: dacă te cazezi la o pensiune care nu asigură mesele, dar care îți pune la dispoziție bucătăria, de multe ori e mult mai ieftin și mai comod să îți prepari tu micul dejun. Câștigi timp, comanda nu o să întârzie și poți mânca în papuci și pijamale. Așadar, bagă în sacoșă cele necesare pentru o omletă, niște ceai/cafea, pâine, mezeluri și fructe.

– Rucsacul mic (pentru pârtie) intră tot în bagajul de munte în care o să bagi cu aceeași îndemânare o șurubelniță cap-cruce (poate fi una mică,  în caz că se slăbesc legăturile la snowboard sau dacă ai chef să le modifici poziția), șervețele, ceva de ronțăit.

Bocancii de snowboard, placa de snowboard, clăpari, schiuri, bețe.

Documente personale, bani.

Multă voie bună!

Te dai? Comenteazã!