Pârtia Moțul Drăgușului din localitatea Drăguș aparține de județul Brașov. În articolul complet prezentat pe ski-si-snowboard.ro despre Drăguș – Moțul Drăgușului poți găsi detalii cu privire la amplasare geografică, scurt istoric, acces și cazare, pârtii, transport pe cablu, program, prețuri, ponturi (bine de știut), starea vremii, stratul de zăpadă, web-cam, galerie foto, video și mult mai multe informații folositoare.
Pârtii de ski și snowboard din Județul Braşov se găsesc în Predeal, Poiana Brașov, Cheile Grădiștei, Drăguș – Moțul Drăgușului și Bran (Zănoaga).
Localitatea Drăguș este situată în depresiunea Făgărașului, la poalele Munților Făgăras, în partea de nord a acestora. Depresiunea Făgărașului, așezată la bordura nordică a munților, se prezintă ca un amfiteatru imens, străbătut de la est spre vest de râul Olt, care are foarte mulți afluenți porniți din Munții Făgărașului.
Drăgușul este amplasat la 25 de km vest de municipiul Făgăraș și la 8 km est de Orașul Victoria, la 7 km de Mânăstirea Brâncoveanu și la 4 km de râul Olt. Între culmea Făgărașului și Olt, în jurul Drăgușului se întâlnesc pe rând următoarele localități: la nord-est Sâmbăta de Jos, Voila, Sâmbăta de Sus și Lisa, la sud-vest Viștea de Sus, la nord-vest Viștea de Jos și imediat peste Olt, Rucărul. Granițele naturale între aceste comune nu au un caracter prea pronunțat: Dumbrava, înspre Sâmbăta de Sus, iar înspre cele două Viști, Valea Hotarului.
Comuna Drăguș este formată doar din localitatea Drăguș, cu tot terenul agricol și forestier aparținător.
Relieful comunei este plan, cu înclinație nordică, dinspre munți spre râul Olt. Este străbătut de mai multe pâraie, dintre care cel mai mare este Drăgușelul. Toate izvorăsc din munți sau de la poalele lor, străbat teritoriul comunei și se varsă în Olt.
Clima este temperat continentală, cu veri răcoroase și ierni aspre, cu precipitații în tot cursul anului. Direcția dominantă a vântului este în lungul râului Olt.
Turiștii care vor să se distreze în județul Brașov și evident în apropierea localității Drăguș, pot merge și pe una din cele mai noi pârtii din țară, inaugurată la Moțul Drăgușului și omologată de Ministerul Dezvoltării și Turismului.
Județul Brașov este situat în partea centrală a României, la îmbinarea a două mari lanțuri muntoase: Carpații Orientali și Carpații Meridionali, învecinându-se cu județele: Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Covasna, Harghita, Sibiu și Mureș.
Relieful județului este format din munți, depresiuni și dealuri. Dintre acestea, munții ocupă aproximativ 40% din teritoriu, fiind amplasați, în marea lor majoritate, la marginea sudică a județului, între limita cu județul Sibiu, la vest, și limita cu județele Buzău și Covasna, la est. Văile traversate de Olt, culoarul Rucăr-Bran, pasurile Predeal, Predeluș, Bratocea și Tabla Buții, introduc pronunțate denivelări transversale în acest aliniament muntos, reducându-i masivitatea și individualizând o serie de masive.
Poziționarea geografică a județului Brașov, în centrul țării, favorizează dezvoltarea turismului sub diverse forme.Buna infrastructură feroviară și rutieră care asigură legătura cu capitala țării, dar și cu Europa occidentală, face ca aici să ajungă anual mai mult de 400.000 de vizitatori.
Între resursele naturale cu potențial turistic se numără Munții Carpați și dealurile care ocupă mai mult de jumătate din teritoriul județului Brașov, care oferă una dintre cele mai bine prezervate biodiversități din Europa. Elementele rare de floră și faună au determinat crearea a două parcuri naționale: Piatra Craiului, extins pe 15.000 de hectare și Bucegi, cu cel mai spectaculos peisaj alpin. Un al treilea parc, Munții Ciucaș, se află în curs de certificare.
Județul Brașov deține cele mai renumite mărci ale turismului montan din țară, mai ales pentru sporturile de iarnă, cum ar fi stațiunile turistice Poiana Brașov și Predeal, apreciate și pe plan internațional pentru posibilitățile pe care le oferă.
Clima județului Brașov are un specific temperat-continental, caracterizându-se prin nota de tranziție între clima temperată de tip oceanic și cea temperată de tip continental: mai umedă și răcoroasă în zonele de munte, cu precipitații relativ reduse și temperaturi ușor scăzute în zonele mai joase.
Inversiunile de temperatură nu sunt numeroase, de aceea, temperaturile minime din timpul iernii nu se înscriu în valorile extreme.
– DN1: Brașov – Făgăraș – Ucea – Victoria – Drăguș (90 km)
– DN73A: Brașov – Râșnov – Poiana Mărului – Șinca – Recea – Lisa – Sâmbăta de Sus – Drăguș (86 km).
CAZAREA în apropierea pârtiei Moțul Drăgușului se poate face în cabanele și pensiunile din zonă.
Pe teritoriul comunei Drăguș, în zona “Moțul Drăgușului”, lângă Fântânița Părintelui Arsenie Boca, a fost amenajată o pârtie modernă de ski și snowboard, dotată cu tunuri de zăpadă, teleski și iluminat nocturn.
Pârtia are o lungime de 500 de metri și pornește de la altitudinea de 1000 de metri.
Partia Moțul Drăgușului este deservită de două instalații teleferice, un teleski pe o lungime de 460 m și un babyski lift pe o lungime de 180 m, care pot transporta în jur de 250 de persoane/oră.
Programul Pârtiei Moțul Drăgușului pe sezonul 2013-2014: este de la 09.30 la 16.30, de marți până duminică. Luni este zi de revizie tehnică.
Tariful Pârtiei Moțul Drăgușului pentru patru urcări cu teleskiul este de 10 lei, iar închirierea unui echipament complet costă 30 de lei pentru adulți și 20 de lei pentru copii, pe sezonul 2013-2014:
Pârtia dispune de instalație nocturnă, tunuri de zăpadă, centru de închiriere echipament sportiv și instructor de ski. La baza pârtiei puteți găsi un centru de închiriat echipament de ski și snowboard sau patine.
Există și o pârtie de săniuș care oferă cu siguranță o distracție pe cinste tuturor. În apropierea Pârtiei Moțul Drăgușului se află și un patinoar cu o suprafață de 600 mp. Tot în apropierea Pârtiei Moțul Drăgușului este amenajat un bar/apreski de unde puteți cumpăra gustări reci și băuturi calde.
Telefon: 0763-677219, 0755-089230, 0268-249629
E-mail: office.dragus@ski-brasov.ro