Pensiunea Tihna Muntelui (Mountain Rest) oferă pe lângă alte facilități și o pârtie de schi. Pârtia de ski și snowboard Piricske (sau Pârtia Piricica) se află în Județul Harghita și aparține de Ciceu, Pirickse/Piricica – Miercurea Ciuc. În articolul complet prezentat pe ski-si-snowboard.ro despre Pârtia Piricske poți găsi amplasare geografică, scurt istoric, acces și cazare, pârtii, transport pe cablu, program, prețuri, ponturi/bine de știut, starea vremii, stratul de zăpadă, web-cam, galerie foto, video și multe informații folositoare.
Pârtii de ski și snowboard din Județul Harghita se găsesc în Toplița, Izvorul Mureșului, Mădăraș, Havas Bucsin, Harghita-Băi, Ciumani Snowpark, Borsec, Băile Tușnad, Băile Sărate Praid (Bucin), Miercurea Ciuc, Valea Rece (Csango), Piricica (Piricske – Tihna Muntelui) și Băile Homorod (Lobogo).
Piricske – Miercurea Ciuc este o localitate în România, județul Harghita . Se situează în regiunea Transilvania, Ținutul Secuiesc, Udvarhelyszék, Sóvidék, Bazinul Ciuc.
Piricica se află mai exact la 12 km de Miercurea Ciuc, este o localitate cu cabane răzlețe, aflată la poalele Munților Harghita.
Localitatea Ciceu se află la confluența pârâului Frumoasa cu Oltul, în lunca Oltului, la sud de nodul de cale ferată, la o altitudine de 674 m deasupra nivelului marii. Putem considera această regiune un imens muzeu în aer liber. Satele, tradițiile bine păstrate și porțile tradiționale sunt foarte atractive pentru turiști. Regiunea este populată de oameni care păstrează și cultivă cu adevărat și astăzi tradițiile populare.
Județul Harghita este situat în regiunea Transilvania din România. El se învecinează la est cu Județele Neamț și Bacău, la vest cu Mureș, la sud cu Brașov și Covasna, iar la nord cu Județul Suceava.
Zona de munte din sectorul vestic cuprinde: Munții Călimani, situați în nordul Defileului Mureșului, cu altitudini peste 2000 m (Vârful Pietrosu 2102 m); Munții Gurghiu, dispuși între Defileul Mureșului la nord, Pasul Sicaș la sud, Depresiunea Giurgeului la est, iar la vest Dealurile Mureșului și Subcarpații Târnavelor; Munții Harghitei formează un lanț lung de 70 km și lat de cca. 25 km cu Vârfurile Harghita Racu (1757 m), Harghita Ciceu (1759 m) și Harghita Mădăraș (1800 m). Ei se delimitează de Pasul Sicaș și Obârșia Târnavei Mari la nord, de linia Localităților Feliceni, Văleni, Merești și Mărtiniș spre vest, iar spre sud de Depresiunea și Munții Baraolt, pe linia Localităților Herculian și Filia. În est, limita trece pe la baza conului vulcanic Pietrosu și Depresiunea Ciucului.
Zona de munte din sectorul estic cuprinde: Munții Budacului, situați în sud-estul Munților Bistriței, între Râurile Neagra Broștenilor, Borca și Bistricioara; Munții Giurgeului se prezintă sub forma unei culmi prelungi între Munții Călimani la nord, Depresiunile Borsec și Bilbor în est și nord-est, Munții Hășmaș în sud și depresiunea cu același nume la vest; Munții Hășmaș, dispuși între apele Bistricioarei și Pârâul Lavardi; Munții Ciucului, situați la limita estică a Depresiunii Ciucului, între Obârșiile Oltului, Trotușului și Uzului; Munții Perșani pătrund în Județul Harghita prin culmile nordice situate pe valea Pârâului Vârghiș.
Zona de deal este împărțită de Dealurile Târnavei Mici, care se întind de la Valea Nirajului până la Pârâul Nicou Alb, și Dealurile Odorheiului, ce au dominante în partea de vest, Culmile Tăietura, Cetatea Bădeni și Rez.
Zona depresionară a Harghitei cuprinde: Depresiunea Giurgeului pe valea superioară a Mureșului, cu o lungime de 40 km și o lățime maximă de 25 km; Depresiunea Ciucului este situată în partea centrală a Carpaților Orientali, drenată de cursul superior al Oltului și al afluenților săi și se întinde pe o lungime de peste 50 km și o lățime de 10 km; Depresiunea Cașin se află în vestul Munților Ciuc, la limita cu Munții Bodoc și are o lungime de aproximativ 20 km.
Clima prezintă diferențieri importante în funcție de înălțime, văi, depresiuni, curenți.
În Harghita întâlnim două tipuri de climă: În dealurile subcarpatice există climă continental moderată, cu veri calde, bogate în precipitații și ierni friguroase, uneori și viscolite. Temperatura medie vara, în luna iulie, este de 18 grade Celsius, iar iarna, în luna ianuarie, este de -5,5 grade. Specifică zonelor înalte în care verile sunt scurte, răcoroase și bogate în precipitații, iar iernile geroase, viscolite și cu un strat de zăpadă gros și stabil o perioadă îndelugată este clima montană. Media temperaturilor este de 10 grade vara și -8 grade Celsius iarna.
Pârtia Piricske a fost înaugurată în sezonul 2014 – 2015, fiind concepută ca un loc plăcut mai ales pentru familiști.
La Pârtia Piricske poți ajunge cu autorismul personal. După ce ieși din Miercurea Ciuc pe DN 13 A, parcurgi 15 kilometri pe acest drum, iar apoi o să vezi indicatorul către Piricske – virezi la dreapta urmând drumul și după un 1,5 kilometri o sa ajungi la Pensiunea Tihna Muntelui. La 50 de metri de aceasta se află Pârtia Piricske / Piricica.
Nu există rețea feroviară în zona apropiată, iar cel mai apropiat aeroport se află la Târgu Mureș.
Locurile de cazare se găsesc în special la Pensiunea Tihna Muntelui (Mountain Rest).. Mai sunt câteva cabane și pensiuni în localitatea Piricske unde puteți găsi un loc de cazare.Programul de funcționare al instalațiilor de transport pe cablu (telefericelor) pentru Pârtia Piricske este:
Exista camera web cu starea pârtiei AICI.
Telefon: +40-(0)724-277799, +40-(0)371-138080
Site: www.mountain-rest.ro
Email: info@mountain-rest.ro