La Durău se află Pârtia Durău denumită și Pârtia Poiana Soarelui, ce aparține de Județul Neamț. În articolul complet prezentat pe ski-si-snowboard.ro despre Durău poți găsi informații și detalii folositoare despre amplasarea geografica, scurt istoric, acces, cazare, pârtii, teleferice, program, prețuri, ponturi, starea vremii, galerie foto, video ș.a.m.d.
Pârtii de ski și snowboard din Județul Neamț se găsesc la Durău și Cozla.
Durău este o localitate din Comuna Ceahlău, Județul Neamț. Stațiunea turistică situată la poalele Masivului Ceahlău (pe versantul de nord-vest al masivului) se află la o altitudine de 780-800 metri, la 9 km de lacul de acumulare Izvorul Muntelui de pe Râul Bistrița.
Localitatea este dezavantajată din cauza lipsei de accesibilitate, singura cale de acces fiind DN15 de la Poiana Largului sau DN15B de la Târgu Neamț. Ruta regulată de la Bicaz a fost închisă din februarie 2006 din cauza alunecărilor de teren.
Județul Neamț ocupă o poziție central-estică în ansamblul teritorial național și se suprapune parțial Carpaților Orientali, Subcarpaților Moldovenești și Podișului Moldovenesc.
Limitele geografice ale Judeţului Neamţ sunt date de: Judeţul Suceava – la nord, Judeţele Vaslui şi Iaşi – la est, Judeţul Bacău – la sud, Judeţul Harghita – la vest. Reşedinţa Judeţului Neamţ este Municipiul Piatra Neamţ.
Județul Neamț are un relief variat. În componența acestuia intră munți, dealuri subcarpatice și depresiuni. Principalele unități montane de pe teritoriul Județului Neamț sunt următoarele: Munții Stănișoara (cu înălțime maximă de 1530 m-Vf. Bivolu), Munții Bistriței (cu o înălțime maximă de 1859 m-Vf. Budacu și Vf. Grinties-1758 m), Masivul Ceahlău (Vf. Ocolașu Mare-1907 m), Munții Tarcău (Vf. Glodu-1439m) și Munții Goșmanu (Vârful Murgoci-1293 m).
Dintre depresiuni, amintim pe următoarele: Tazlău, Neamț, Cracău și Bistrița. Componenți ai Subcarpaților Moldovei sunt dealurile subcarpatice Runcu, Corni și Pleșu, precum și Culoarul Moldovei și cel al Siretului.
Județul Neamț are o clima temperat-continental-moderată, însă prezintă și influențe estice, cu diferențieri pe trepte altitudinale.
Temperatura medie anuală variază între 2 și 9 grade Celsius, vânturile dominante fiind cele de vest și cele de nord-vest.
Pârtia Durău (sau Pârtia Poiana Soarelui) este o pârtie albastră cu un grad mic de dificultate și lungimea de 450 de metri. Are altitudinea de plecare la 810 metri, o înclinație de 9% și diferență de nivel de 40 de metri. Se desfășoară pe o lățime de 40 de metri, are suprafața de 2 hectare și ajunge la sosire la altitudinea de 770 de metri. Pârtia Durău (sau Pârtia Poiana Soarelui) are o capacitate de până la 200 de persoane și este dotată cu un teleski.
Programul de funcționare al instalațiilor de transport pe cablu (telefericelor) din Stațiunea Durău, pentru sezonul 2014-2015:
Tarifele instalațiilor de transport pe cablu (telefericelor) în Stațiunea Durău, pentru sezonul 2014-2015 sunt:
Pârtia funcționează și în aceste condiții.