Tot mai suuuus! Râşnov găzduiește Cupa Mondială de sărituri cu schiurile

sss-sarituri-cu-schiurile-rasnov-2015-cupa-mondiala-ski-si-snowboard

Federaţia Internaţională de Schi-Biatlon a acordat Râşnovului dreptul de a organiza Cupa Mondială pentru fete la sărituri cu schiurile şi în 2015. Cocheta Arenă de la Râşnov, Județul Brașov, va găzdui iarăşi un weekend de sărituri cu schiurile la cel mai înalt nivel, prin participarea celor mai cunoscute nume ale ski jumping-ului feminin.

La ediția de anul acesta, concursurile pentru puncte în clasamentul mondial au loc sâmbătă și duminică, 7-8 februarie 2015, începând cu ora 13:30, și vor fi precedate de două runde de calificări programate vineri, de la aceeași oră, și duminică, de la ora 12:00.

Pe trambulina de la Râșnov, acolo unde japoneza Sara Takanashi reușea anul trecut cea mai lunga săritură, de 100,5 metri, câștigând și ambele etape, anul acesta și-au anunțat participarea, până în prezent, concurente din Austria, Franța, Germania, Italia, Japonia, Rusia, Cehia, Slovenia, SUA, Norvegia, Finlanda și România. Printre acestea se numară Sara Takanashi, Carina Vogt, prima campioană olimpică din istorie, la Soci, sau Daniela Iraschko-Stolz, campioană mondială și vicecampioană olimpică, prima săritoare care a zburat peste 200 de metri, la Bad Mitterndorf, în anul 2003.

sss-sarituri-cu-schiurile-rasnov-2015-cupa-mondiala-ski-si-snowboard

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime// Captură foto: skirasnov.ro

În concursul din acest an, România este reprezentată de sportiva Dana Haralambie (17 ani), legitimată la ACS Sacele, și de Bianca Ștefănuță, de la CSS Brașovia, care va zbura pentru prima dată pentru România în cadrul Cupei Mondiale feminine.

Pentru mai multe detalii accesati www.skirasnov.ro.

Te dai? Comenteazã!