Snowcamp în România. Unde înveți să te dai. VIDEO

lectii-de-snowboard-in-grup-cu-instructor

Este aproape jumătatea lui februarie și zăpadă bună pentru zbenguială a căzut în mai toate stațiunile de la munte. Da, zăpadă este! Dar tu? Tu știi să te dai? Sau… te dai suficient de bine? Dacă vrei să evoluezi ”suficient de bine„ nu este de ajuns.

Unii dintre voi sunt mai norocoși și au în gașcă pe cineva care se dă bine și îi mai învață una-alta, alții vă luați o oră sau două cu un instructor (ceea ce e un lucru foarte bun și util), sau pur și simplu vă puneți schiurile sau plăcile sub picioare, vă-ncumetați la vale și… Doamne-ajută!

Ce ar fi însă, dacă pentru vacanța de iarnă ai pune niște bănuți deoparte ca să mergi într-o tabără de inițiere/perfecționare? Ca să evoluezi!

În țară se organizează în fiecare sezon astfel de snowcamp-uri, unde participanții au incluse cazarea, masa, ski-pass-ul, instructajul și evident, distracția. Vă voi prezenta mai jos două dintre aceste tabere, unele dintre cele mai bune din țară.

 

sss-echipa-fresh-meat-ski-si-snowboard.ro

foto: fresh-meat.ro // Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

ECHIPA FRESH-MEAT

Snowboard.Prieteni.Distracție

Fresh-Meat organizează de mai mulți ani mini-vacanțe la Arena Platoș și la Capra. Tabăra de freeski și snowboard îi are ca amfitrioni pe  Cristi Dogaru aka Fulgu, Dan Marcu și Ilie Stupar. Când se aglomerează seriile de învățăcei, echipa primește întăriri de la Laurențiu Stan aka Cupi, rezident în Poiană/Predeal. Când spui Fresh-Meat, spui snowboard, prieteni, distracție! Cu asta o să rămâi dacă alegi să mergi în tabără cu băieții! Aaa… de menționat că rata de recidivă la snowcamp este foarte ridicată. Cam dă dependență… Pentru că la sfârșitul fiecărei zile te vei așeza pe scaun la apres-ski cu un mare rânjet pe fățucă, spunând ”Mai vreau!” :) Nu e panică, barul e deschis până târziu, iar pârtia are nocturnă! Somnul e pentru acasă! Atât la Arena Platoș, cât și la Capra ai park cu elemente pentru kicker-eală, jibb-ăreală, țopăială! Magazinul Switch Ski&Surf sare la interval pentru participanți cu echipament de test gratuit și cu reduceri la cumpărături. Ca să fie bine!

Ca să îți dai seama mai bine de atmosfera de la Fresh-Camp, ia de vezi un filmuleț făcut de Sergiu Gheorhe, băiat talentat!

 

 

RIDER READY SNOWBOARD&SKI CAMP

P0w și kicker. Zbor prin golul alpin

Tabăra asta, frate, e… uau! Adică: oamenii ăștia te urcă în creierii Munților Parâng timp de 6 zile, te cazează la o cabană caldă și primitoare, îți asigură păpică și vin fiert cât poți duce și te învață să te dai. Alex Pârvan și Alex Duma organizează tabăra în fiecare sezon, cu mai multe serii, în funcție de numărul de cereri.

sss-Rider-Ready-ski-snowboard-camp

foto: Rider Ready // Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Ai, de asemnenea, ski-pass inclus în prețul pachetului, dar și 2 lecții de snowboarding pe zi (6 zile) pentru toate nivelurile de pregătire : începători, intermediari, avansați. Accesul se face din Petroșani, unde poti să ajungi cu mașina personală, cu trenul sau cu microbuzul. Până la telescaun mai sunt 9 km, pe care îi poți face cu mașina, cu microbuzul sau cu taxiul. Dacă ești foarte dezorientat, dă-le un telefon băieților să vină să te ia! Dacă dintr-un motiv sau altul ai pierdut telescaunul, Rider Ready vin și te cară de jos cu snowmobilul. Încearcă totuși să ajungi până în ora 15:00. Odată ajuns sus, panorama Văii Jiului și a Munților Retezat te va lăsa cu gura căscată (e ok să rămâi așa, dar să tragi buff-ul să nu-ți înghețe dinții :)  ), iar turele pe pârtie te vor face să adormi bâțâind din picioare, pentru că odată ce s-au obișnuit cu raiul alb, ele vor vrea să se întoarcă. Vei zburda printre brazi împovărați de iarnă, prin powder virgin și vei sări pe kickere și țevi atent construite chiar de ei doar pentru simțirea ta de bine!

Ai mai jos un montaj făcut de ski-si-snowboard.ro cu imaginile oferite de echipa Rider Ready.

 

Să mergi într-o astfel de tabără nu e nici scump, nici ieftin: prețurile se învârt în jurul sumei de 300 de euro. Însă banii ăștia nu vor fi o cheltuială, ci o ivestiție. Vei fi un rider mai bun, îți vei face prieteni și vei câștiga sănătate. La minte și la trup. Dacă ai cunoștință despre astfel de tabere sau chiar faci parte din ele și organizezi snowcamp-uri, scrie-ne să știm și noi să știe și alții!

Te dai? Comenteazã!