VIDEO – R. A. T. 2016 la Ski Resort Transalpina

Pe 2 aprilie, R. A. T. sau Rails, Airs & Trails a fost evenimentul care a încheiat sezonul de freestyle 2015-2016 la Adrenalin Mountain Park, pe pârtia de la Ski Resort Transalpia.

Competiția aceasta se deosebește de celelalte prin faptul că organizatorii adună cam cu o săptămână înainte, sub același acoperiș prietenos, pe majoritatea riderilor ce urmează să participe la concurs. De ce? Pentru că pasiunea pentru alunecat îi face să se simtă ca într-o familie mare. Iar familia se cere a fi unită. În tabăra asta exclusivistă am avut ocazia să stăm și noi anul trecut, de unde ne-am întors cu povestea de aici.

mihai-zegreani-sare-la-butoi-la-rat-2016-transalpina-ski-resort-transalpina

Mihai Zegrean

Să ne întoarcem la familie. Ca să existe armonie și bună înțelegere în cadrul familiei, activitățile trebuiesc făcute împreună. Ce poate fi mai mișto decât să savurezi cu prietenii tăi o mâncare pregătită în gașcă?… Apoi să te echipezi și să ieși la plimbare in parc… în park, adică. Pe lângă faptul că ai la dispoziție cel mai mare snow park din România, care poate fi configurat în funcție de nevoia, cheful și gustul fiecărui rider, poți merge cu familia prin împrjurimi și să te antrenezi pe orice element, natural sau creat de mâna omului. Și noptea și ziua.

Pe lângă distracție, în familie se și muncește. Mult. Shaperii din echipa AMP întrețin și modelează în fiecare zi pârtia și elementele, ajutați de prietenii lor; astfel, în ziua competiției, schiorii și snowboarderii vor avea condiții excelente de zbenguială. Cu toate că anul acesta zăpada a fost cam udă, concurenții au trăit intens orele de concurs. Hrană pentru suflet este să îi vezi la aparate pe Adolf Bobo cu stilul inconfundabil, cu trick-urile lui ample, pe Flo Fly cum îți servește old school o linie impecabilă, pe Timi Lupean cu un backflip relaxat, pe Matteo Spagli executând un method ireal, sublim. Rândurile de aici sunt atât de puțincuprinzătoare pentru a-l descrie așa cum merită pe fiecare membru al familiei. Mai bine verificați voi filmul de la sfârșitul articolului.

matteo-spagli-method-la-rat-2016-transalpina-ski-resort-transalpina-ski-si-snowboard-ro

Matteo Spagli

Concursul a început cu încălzirea și familiarizarea cu elementele din snow-park. La prima probă, membrii familiei RAT, au trebuit să parcurgă  câte două linii fiecare, dintre care juriul a ales-o pe cea mai bună. Apoi a urmat jam session-ul, presărat cu momente picante dar și dificile: The Neked Trick (concurenții au trebuit să execute un trick la un element, cu cât mai puține haine pe ei), Dew It (riderii au trebuit să prindă o sticlă de Mountain Dew în timp ce făceau corect un trick pe rail), Short It Out (elementul de dificultate a fost un snowboard foarte mic pe care concureții au trebuit să alunece și să execute cât mai bine un trick la alegere).

rat-2016-ski-si-snowboard-ro-finalisti-podium-concurs-freestyle

Familia RAT 2016

Clasamentul la RAT 2016 a fost următorul:

RAT KING SNOWBOARD – Adolf Bobo
RAT PRINCE SNOWBOARD – Adrian Pop
RAT DUKE SNOWBOARD – Matyas Iszlay

RAT KING SKI – Ștefan Mirescu
RAT PRINCE SKI – Akos Kovacs
RAT DUKE SKI – Mihai Zegrean

Forever Youngest RAT – Florin Mirescu
Rookie RAT – Victor Bărbulescu
RAT Queen – Laura Zanetti

“NAKED RAT” challenge – Peter Almasi
“DEW it, RAT!” challenge – Ștefan Mirescu
“SHORT BOARD” challenge – Peter Tapalagă

Așa a fost la RAT 2016:

Povestea în fotografii a concursului o puteți vedea aici.

Pentru informații utile, prieteni, distracție intrați în grupul de pe facebook.

Pentru fotografii exclusive, avem și Instagram :)

Te dai? Comenteazã!