Pasiunea nu are vârstă! Bunici pe pârtie… se dau!

sss-pasiunea-ski-si-snowboard-partie-te-dai-schi

Pasiunea chiar nu are vârstă! Te-ai întrebat vreodată ce activități vei avea la 75 de ani? Nu? Nici noi! Te-ai întrebat ce lucruri mai vrei să experimentezi după ce treci de mari probleme de sănătate în viață? Poate da, dar după 50 de ani crezi că vei mai avea același suflu și aceeași motivație? Nu știm răspunsul tău, dar cu siguranță merită urmate exemplele prezentate mai jos!

De curând, Echipa SSS a văzut un reportaj pe bbc.com care ne-a inspirat și care cu siguranță te poate motiva și pe tine! Norma este bunica de 75 de ani care s-a îndrăgostit de snowboarding acum aproape 6 luni de zile.

sss-pasiunea-ski-si-snowboard-partie-te-dai-schi-munte

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Norma Peace s-a născut în anul 1939 și a fost dintotdeauna pasionată de munte. Ea schiază și se cațără pe stânci de la o vârstă fragedă. Norma și soțul ei, în vârstă de 81 de ani, locuiesc în Localitatea Yorkshire din Stutton-in-Craven.

Anul acesta, în luna aprilie, inspirată de nepotul ei, Sam, care are doar 11 ani, Norma s-a decis să încerce un nou sport de iarnă. Aceasta îi mărturiseşte reporterului BBC Sport, Nick Hope, cum s-a îndrăgostit de snowboarding, recomandând tuturor oamenilor, indiferent de vârstă, să încerce să se dea cu placa.

Aici este filmulețul cu Norma Peace care face snowboarding la 75 de ani

O persoană care nu s-a lăsat copleșită de numărul anilor și de imaginea snowboardingului (care pare destinat tineretului), o poveste de viață cu adevărat marcantă, care dovedește încă o dată că pasiunea nu are vârstă sau limite. Oricând poți începe o nouă experiență și te poți îndrăgosti de snowboarding!

Mai jos ai un alt filmuleț, cu o altă bunică, boarderiță de freeride, care nu doar că se dă toată ziua și are 73 de ani (nr: acum, 70 cînd a fost filmată), dar tinerii nepoți uneori nu se pot ține după ea. Tu, TE DAI?

Pasiunea a învins cancerul

În anul 2009, Ken Hensler povestește despre soția sa, Catherine, operată de cancer în urmă cu 6 luni de zile, ce a urmat tratamentul prin chimioterapie în tot acest timp, iar la final a mai avut de depășit alte două provocări: 2 intervenții chirurgicale. Ken a reușit să posteze pe youtube (cu ajutorul nepotului său) un filmuleț cu Catherine, care și-a luat costumul de snowboard, placa și s-a dat pe pârtie imediat după ce a ieşit pe propriile picioare din spital. Pasiunea pentru snowboarding a învins cancerul!

Schiorii și pasiunea lor

De asemenea, snowboardingul nu este singura pasiune care nu are vârstă. Există și schiori, foști profesioniști sau simpli amatori, dar îndrăgostiți de schiuri, pârtie, munte și zăpadă, care nu țin cont de trecerea timpului sau de pericole, și își urmează pasiunea.

Ray Forenza se dă câteva ture cu schiurile (în video-ul de mai jos) alături de fiul și fiica sa, Robert și Patricia, la venerabila vârstă de 85 de ani.

La 91 de ani a schiat din nou cu grație și pasiune, în luna aprilie, și abia așteaptă noul sezon, potrivit contului de facebook al fiului său.

Tamura San este o legendă în Japonia. Are 85 de ani şi este primul care se trezește dimineața și ultimul care se pune la somn noaptea. Acest împătămit consumator de sake și băutor de ouă-crude, este una dintre cele mai cunoscute figuri inspiraționale în ceea ce privește schiatul prin powder. Cu puțin timp înainte să fie postat acest video, a făcut o vizită la medic pentur că avea șoldul dislocat și ia promis doctorului că va merge într-o stațiune călduroasă pentru relaxare. Unde a fost și ce a făcut Tamura San, arată doar cât de înflăcărată poate fi pasiunea sa pentru ski.

Se poate și la o vârstă încă și mai înaintată să schiezi. La 96 de ani și jumate, încă se dă prin powder și pe pârtii, în condițiile în care majoritatea oamenilor nici nu se dau jos din pat la vârsta aceasta. Interviul video filmat de Ski Utah, pe lângă imaginile inedite ne împărtășește și cuvintele pline de înțelepciune prin care George Jedenoff a reușit să se mențină în formă atât de mult timp:Exersez în fiecare zi, este chiar atât de simplu!“.

Exemplele pot continua și pasiunea poate fi observată, probabil, în orice fel de sport, nu doar în schi sau snowboard. Nu contează vârsta la care te apuci și nici nivelul competițional la care poți ajunge. Important este să te bucuri de sentimentul de libertate și distracție în natură!

Dacă aceste imagini te-au făcut să-ți pui câteva semne de întrebare legate de cum ar fi să încerci să te dai cu schiurile sau cu snowboardul, poți încerca tutoriale destinate începătorilor (ski sau snowboard) pentru a-ți face o idee. Dacă îți stârnește interesul, atunci este nevoie să te uiți și la echipamentul outwear destinat acestor două sporturi.

Te dai? Comenteazã!