Competiția Transalpina Bike sau “cu bicla pe pârtie la vale pe zăpadă!”

sss-transalpina-bike-transalpina-ski-resort-ski-si-snowboard-2015

Domeniul Schiabil Transalpina Ski Resort pune accentul pe nou și încearcă să ofere turiștilor competiții cât mai variate, interesante și frumoase, tocmai pentru că aici zăpada rezistă, rezistă, rezistă… Weekendul acesta are loc competiția ciclistă Transalpina Bike, mai exact duminică 19 aprilie 2015. Având în vedere că la Transalpina încă se schiază în condiții cel puțin bune, Echipa SSS (ski-si-snowboard.ro) mai în glumă, mai în serios a redenumit evenimentul în “Cu bicla pe pârtie la vale pe zăpadă!”.

Regulament Transalpina Bike 2015

PROGRAM DE DESFĂȘURARE A COMPETIȚIEI CICLISTE – TRANSALPINA BIKE

                19 Aprilie 2015 09.00 – 09.30 – Înscrieri 09.30 – ȘEDINȚA TEHNICĂ (la cortul Transalpina Bike) 10:00 – START-UL OFICIAL 12:00 – PREMIERE CONCURENȚI

LOC DE DESFĂȘURARE A COMPETIȚIEI CICLISTE – TRANSALPINA BIKE

Pe zona de pârtie de la Transalpina Ski Resort dintre cele două instalații de teleschi de la stația intermediară a Gondolei. Ne rezervăm dreptul de a modifica traseul, în funcție de schimbările meteo.

sss-transalpina-bike-transalpina-ski-resort-ski-si-snowboard-2015

Afișul Competiției Transalpina Bike // Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

1. REGULI GENERALE

• Este obligatorie folosirea căștii de protecție (de la linia de start și până la finish, închisă sub bărbie); • Este obligatorie respectarea traseului; • Fiecare concurent, la start, va avea de completat fișa de înscriere care arată că participantul a luat la cunoștință toate temele impuse și își asumă riscurile inerente acestui sport. • Toți participanții care abandonează sunt obligați să anunțe abandonul la lina de sosire.

2. ECHIPAMENT

• îmbrăcăminte adecvată sezonului montan la altitudinea de 1900m; • telefon mobil (de preferat să fie protejat); • altele necesare ce se impun practicării acestui tip de sport și concurs; • eventual echipament pentru pană.

3. SIGURANȚA

Pe parcursul întrecerii, activitatea curentă de schi nu va fi restricționată, de asemenea, pe traseul întrecerii se pot întâlni alți sportivi, turiști, animale. Acest fapt atrage asupra participanților obligația de a respecta regulile de conduită impuse. Orice accident în care sunt implicați participanții competiției TRANSALPINA BIKE, survenit în timpul desfășurării concursului prin nerespectarea regulilor de concurs și a regulilor de conduită impuse, va fi în responsabilitatea celor implicați în accident. Cicliștii sunt responsabili pentru participarea la această cursă, organizatorii nu își asumă nici un fel de obligație în cazul în care vreun concurent se rănește sau se accidentează, suferă stricăciuni / pagube materiale sau alte consecințe ce pot apărea din cauza participării la acest concurs. Va exista o echipă medicală dotată cu ambulanță, la baza pârtiei, gata de intervenție pentru acordarea primului ajutor și asigurarea serviciului medical de specialitate, în caz de nevoie.. Vă rugăm, atenție! Organizatorii nu își asumă răspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu în timpul întrecerii, însă sunteți rugați să aduceți orice obiect sau bun găsit pe traseu organizatorilor care le vor restitui perdanților . Traseul nu este accesibil ambulanței în zona competiției însă orice apel din partea unui concurent care are nevoie de asistență de orice fel va fi tratat cu maximă seriozitate și celeritate!

4. SCHIMBARE TRASEU, ANULAREA CURSEI

Organizatorii își rezervă dreptul de a anula/amâna cursa, în cazuri excepționale. În cazul unor condiții meteorologice nefavorabile sau/și alte condiții speciale, organizatorii își rezervă dreptul de a opri cursa sau de a modifica bariera orară. Ninsoarea sau ploaia, nu este un impediment, așadar, nu înseamna că va fi amânat concursul! În caz de forță majoră (prin asta înțelegem, orice evenimente care ar putea influența buna desfășurare a întrecerii cum ar fi: inundații majore, condiții meteo extreme, dezastre naturale sau evenimente politice și fiscale majore care îi determină pe organizatori să anuleze competiția).

5. CONDIȚII CARE ATRAG DESCALIFICAREA DIN CONCURS

Organizatorii își rezervă dreptul de a descalifica orice participant dacă nu respectă acest regulament, sau într-una din următoarele situații: • neparcurgerea traseului în întregime; • nerespectarea traseului; • pierderea numărului de concurs; • utilizarea unui mijloc de transport în timpul cursei, altul decât bicicleta cu care concurentul a luat startul sau o bicicletă similară; • părăsirea echipamentului pe traseu; • aruncarea gunoiului pe traseu, a ambalajelor utilizate; • neacordarea de ajutor unui alt concurent aflat în dificultate și neanunțarea echipei medicale și/sau organizatorilor!; • lipsa de respect față de ceilalți concurenti, organizatori, voluntari, spectatori; • nefolosirea caștii de protecție pe timpul întrecerii sau utilizarea ei neregulamentar conform UCI; • comportarea nesportivă față de alți participanți; • folosirea ajutoarelor din afara întrecerii (folosirea autovehiculelor sau a motocicletelor); • utilizarea oricărui tip de bicicletă cu sistem de propulsie (electric sau alt fel de motor).

5. CONSIDERAȚII FINALE

Pentru participarea concurenților cu vârstă între 15 și 18 ani, este obligatoriu consimțământul unui părinte care trebuie să fie prezent la înscriere. Traseul pe care se desfășoara concursul, poate avea un grad de dificultate ridicat! Pe traseu pot să apară diferite animale domestice sau sălbatice ori câini ciobănești. În cazul în care se produc incidente tehnice sau de altă natură, vă rugăm să anunțați telefonic organizatorii și/sau, în măsura în care se poate, să vă deplasați până la punctual de sosire, de unde veți fi recuperat de echipele tehnice. Orice accdentare a unui participant este răspundererea strictă doar a participantului sau a tutorelui care a semnat pentru el și sub nicio formă a organizatorilor. Organizatorii depun eforturi ca traseul să fie cât mai sigur, fiind verificat și aprobat de către persoanele cu experiență în organizarea și participarea la concursuri de acest gen.Întrecerea se adresează în primul rând amatorilor însă toți cicliștii experimentați și/sau legitimați la cluburi sportive, care vor să participe la Transalpina Bike, sunt bineveniți și apreciați.

6. CATEGORII PARTICIPANTE LA COMPETIȚIA TRANSALPINA BIKE

Nu există categorii.

7. TAXĂ DE ÎNSCRIERE

Nu există taxă de înscriere, participarea este gratuită. Fiecare participant trebuie să plătească 20 lei pentru urcarea cu Gondola.

96-sss-transalpina-ski-resort-vidra-voineasa-transalpina-ski-si-snowboard-2013

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Pentru toți riderii cu biciclete sau pasionați de ciclism, credem și susținem o astfel de competiție chiar dacă nu este de ski și snowboard. Pentru mai multe detalii despre locul de desfășurare al concursului citește articolul Domeniul Schiabil Transalpina Ski Resort.  Dacă vii ca însoțitor la concursul Transalpina Bike te poți bucura de zăpadă, poți schia pe toate pârtiile deschise, poți merge în Snowpark-ul AMP dacă îți place freestyle-ul, poți învăța să te dai cu snowboardul, cei din Echipa AMP – instructori acreditați sunt acolo să-ți acorde o mână de ajutor sau poți doar să te relaxezi la ciuperca galbenă a lui Feri Independentul. TSR este un resort de ski și snowboard nou, dar chiar dacă nu ești pasionat de aceste 2 sporturi este în același timp și un loc de relaxare și distracție care te liniștește printr-o priveliște unică și minunată.

Te dai? Comenteazã!