A venit iarna! Avem zăpadă pe munte, pe pârtie, pe drumuri…

sss-iarna-munte-zapada-ski-si-snowboard-te-dai

Iarna a dat semne încă de la început că nu se joacă sezonul acesta. A venit timpuriu, dar doar atât cât să ne atragă atenția, ca un avertisment.
De Crăciun nu am avut perdeaua de fulgi de nea pe care o vrem cu toții, însă în a treia zi de sărbătoare a început să ningă ușor și sigur aproape în toată țara. “Yuhuuuu, ninge, o să avem zăpadă să mergem la munte, în stațiuni, pe pârtie, să ne dăm!”, este ideea în jurul căreia se învârt gândurile unui schior sau snowboarder.

Sezonul trecut iarna a venit pe fugă și la fel a și plecat, iar pasionații de sporturi de iarnă nu au avut timpul necesar să se bucure îndeajuns. Crăiasa Zăpezii sper să campeze cât mai mult timp de data aceasta pe plaiurile mioritice, poate chiar până spre jumătatea anului 2015.
Ar fi frumos să vedem cât mai pline stațiunile montane destinate schiului și snowboardului, cu pârtii bine amenajate cu cât mai multe concursuri, evenimente și competiții, rideri cât mai mulți, mai uniți și mai fericiți, iar platforma ski-si-snowboard.ro să fie alături de ei, promovând toate aceste lucruri, oferind informații folositoare celor interesați.

Pe lângă mantia-i albă întinsă peste toată țara, iarna a venit împreună cu doi prieteni buni, gerul și viscolul, care au împiedicat mulți dintre iubitorii de zăpadă să ajungă la munte zilele acestea. Ei încă nu se manifestă la potențial maxim, dar chiar și în aceste condiții creează probleme autorităților statului, care deși NU “au fost luate prin surprindere” anul acesta, nu au reușit să facă față tuturor problemelor apărute în ultimele zile. Pe pârtii este frumos, sunt condiții foarte bune de schiat, chiar dacă multe dintre drumurile din țară sunt impracticabile.

Strategia de deszăpezire ar fi trebuit plănuită din timp, în funcție de cantitățile anunțate de zăpadă, asta știm cu toții, pentru că mai sunt și alte acțiuni care se pot face înainte de prima zăpadă, în afară de ieșirea cu plugurile, dar care nu sunt aplicate de autorități, se pare. Probleme fac și cei care se aventurează inconștient la drum cu mașina, fără a fi echipați corespunzător, neținând cont de toate avertizările meteorologice. Serios acum, dar vrem drumuri circulabile pentru a ne da pe pârtie!

Este o iarnă în toată regula și ar fi bine să iei în seamă și alte câteva aspecte, pe lângă echiparea cu cauciucuri potrivite și lanțuri, fie că alegi un drum la munte, fie că mergi spre orice altă localitate din țară.

Ninge și acum în București și abia așteptăm să dăm o tură la munte, să simțim aerul rece cum ne mângâie fețele zâmbitoare, să respirăm aerul curat din mijlocul naturii, să ne distrăm alături de alți rideri, să ne facem prieteni noi și să ne vedem cât mai des pe pârtii.
Pentru că a venit iarna, ski-si-snowboard.ro înseamnă “libertate și distracție în natură!”.
Hai pe pârtie cu noi! TU, TE DAI?

Te dai? Comenteazã!