Unul din obiectivele ski-si-snowboard.ro este să fie cât mai apropiat de pasionații de ski și snowboard și a le prezenta în imagini cum arată stațiunile din țara noastră. Următoarea oprire pe listă (pentru că era una din puținele stațiuni unde se putea schia) este Domeniul Schiabil Șureanu.
Drumul lung până la Sebeș, pentru că la Domeniul Schiabil Șureanu iarna se intră doar dinspre Sebeș, iar noi nu am plecat tocmai cu noaptea în cap.
DN67c – Transalpina este un drum închis pe perioada anotimpului alb, de la Barajul Oașa la Obârșia Lotrului (Vâlcea) și până la Rânca (Gorj).
Urmând ruta Sebeș – Șugag – Oașa – ajungem la o splendoare de lac de acumulare/baraj cu toata apa înghețată. Barajul Oașa.
Drumul de la Barajul “cu apa înghețată” Oașa spre Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu se face pe o bandă și jumătate, este înzăpezit (uneori poate fi înghețat) și dacă mergeți cu mașina cel mai indicat ar fi să aveți lanțuri antiderapante.
Am avut noroc de o vreme frumoasa toată ziua așa că zăpada nu înghețase pe drum și nu am întâmpinat dificulăți până la cazarea din Luncile Prigoanei, respectiv Cabana Ana-Simona. O primire călduroasă, zâmbete, voie bună, dar am fost preveniți că doar o noapte putem sta pentru că totul este rezervat până în weekend. Dacă revenim știm unde să ne cazăm pentru că ne-a plăcut și recomandăm Cabana Ana-Simona!
Apropo’ să îți faci rezervare din timp pentru a fi sigur că ai unde să dormi, că nu sunt așa multe opțiuni în zonă.
După ce am ajuns la Domeniul Schiabil Șureanu am înțeles de ce nu se numește Stațiunea Șureanu sau Pârtiile de la Șureanu. Pentru că nici una nici alta nu ar fi corecte. Nu există o stațiune, nu există pârtii (deși sunt numerotate:)) ), există un domeniu întreg pe care să te dai și unde să-ți faci pârtia ta, printre pădurici, pe lângă ele, să tai pârtiile, pe coline pline de zăpadă cât vezi cu ochii. O priveliște superbă (dacă ai noroc și se ridică ceața), un telescaun, 3 teleskiuri și 2 apres-ski-uri. Pârtiile deschise erau A1 – A2 – A3 și C1 – C2 – C3 – C4, adică cele de la Telescaunul Aușel și cele de la Teleskiul Curmătura. Dar rute printre copăcei, prin padurici, pe întreg domeniul au fost îndeajuns. Dacă ai norocul să prinzi o zi cu 10-20 cm de zăpadă proaspătă și neatinsă, nu cred că ai pleca de pe pârtie până nu ai toca-o toată.
Prețul pentru un ski-pass toată ziua la Domeniul Schiabil Șureanu era de numai 85 de lei.
Ne-am dat, ne-am bucurat, ne-a plăcut și mergem mai departe… următoarea destinație Arieșeni-Vârtop. Dar până atunci aveți mai jos filmulețul cu Domeniul Schiabil Șureanu.