Echiparea corespunzătoare pentru un drum la munte cu mașina, iarna

sss-drum-la-munte-strictul-necesar-masina-inzapezita-de-siguranta-ski-si-snowboard.ro-partii-zapada

A venit iarna, ninge și pârtiile sunt pline de zăpadă, iar gândurile noastre sunt deja pe drum spre munte, chiar și în condiții meteo nefavorabile. Dacă ești genul de rider care simte chemarea pârtiei și nu îi poate rezista, ce își ia lucrurile în grabă, se suie în mașină și pornește în trombă spre munte, ar trebui să-ți aduci aminte că există posibilitatea să rămâi înzăpezit și atunci o să-ți pară rău că nu ai făcut o scurtă verificare și nu te-ai echipat corespunzător pentru drum, în asemenea condiții meteorologice.

Fie că ești schior sau snowboarder, fie că ești doar iubitor de zăpadă, știu că abia aștepți să dai o fugă la munte, spre pârtii, mai ales când ești în vacanță sau concediu. Înainte să pleci la drum ar trebui să ai în mașină un strict necesar în ceea ce privește echipamentul de siguranță în caz de înzăpezire, având în vedere starea vremii din ultimele zile. În plus, ar trebui să fii prevăzător, (siguranța ar trebui să primeze!) și să conștientizezi faptul că majoritatea condițiilor meteo se pot schimba foarte ușor, iar aceste mici “provizii” te pot salva.

În primul rând, nu ar trebui să pleci la drum când se anunță cod galben sau portocaliu de ninsoare, ger și viscol. În cazurile excepționale, când nu ai alternativă, ar trebui să-ți verifici și să-ți echipezi bine mașina înainte de drum. Trebuie să te asiguri că funcționează sistemele de încălzire, dezaburire, dezghețare, alimentare, ștergătoarele, și să-ți cureți farurile, stopurile, proiectoarele, luneta, parbrizul și geamurile. Asigură-te că ai rezervorul plin, ulei suficient, lichid de parbriz de rezervă, o lopată, un saculeț cu nisip, lanțuri, trusa de prim-ajutor, trusa de scule, racletă, roată de rezervă, cabluri de pornire și cablu de tractare.

Înainte de a te urca în mașină ar trebui să verifici prognoza meteo și starea drumurilor. Este indicat ca atunci când pleci să anunți pe cineva cu privire la ruta pe care o vei urma și momentul când preconizezi că vei ajunge la destinație. Intră pe ski-si-snowboard.ro pentru a afla toate detaliile necesare despre stațiunea aleasă. Pe lângă toate pârtiile din țară, avem și harta interactivă cu fiecare stațiunecu traseu din orice punct al țării spre destinația dorită.

În mașină trebuie să mai ai câteva lucruri esențiale pentru depășirea oricăror probleme pe parcursul drumului: telefon cu încărcător de mașină, apă (ai grijă, că în portbagaj poate îngheța!), hârtie igenică, șervețele, chibrituri, brichetă, cuțit, bandă adezivă, sare, hrană neperisabilă (conserve, ciocolată, biscuiți sau alune), haine în plus, un sac de dormit sau o pătură.

Ca să te poți bucura pe pârtie de senzațiile oferite de ski sau snowboard, trebuie mai întâi să ajungi în siguranță în stațiune, dar pentru asta trebuie să ții cont de cele scrise mai sus. Pregătirea nu ia foarte mult timp, însă poate valora mult în cazul în care rămâi înzăpezit, iar în unele cazuri îți poate salva viața!

Te dai? Comenteazã!