Tamponul de sprijin și lesa de picior pentru placa de snowboard

sss-tamponul-de-sprijin-stomp-pad-lesa-de-picior-ski-si-snowboard-schi-te-dai

Tamponul de sprijin și lesa de picior pentru placa de snowboard sunt două accesorii de care ai nevoie pentru a completa echipamentul, înainte de a te da prin zăpadă mare (powder). Aceste două elemente sunt importante pentru rideri. Astfel, poți coborî cu bine din telescaun cu ajutorul tamponului de sprijin al boardului și poți preveni alunecarea snowboardului de lângă tine cu ajutorul lesei de picior.

Tamponul de sprijin (snowboard stomp pad)

sss-tampon-de-sprijin-placa-de-snowboard-stomp-pad-te-dai

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Tamponul de sprijin pentru placa de snowboard (snowboard stomp pad) trebuie plasat între legăturile plăcii, de preferat lângă legătura piciorului din spate. Principalele scopuri ale lui sunt de a oferi un punct de sprijin pentru momentele când te dai jos din telescaun și de a permite echilibrarea direcției când urci cu teleskiul, în ambele situații tu fiind legat doar la un picior.

Atunci când urci pe munte cu babyskiul, teleskiul sau telescunul, piciorul din spate nu este prins în legătură, ci este pus pe tamponul de sprijin al snowboardului. În special atunci când urci cu teleskiul sau babyskiul sau când cobori din telescaun și placa alunecă în altă direcție decât cea dorită, piciorul din spate trebuie pus între legăturile de snowboard, pe tamponul de sprijin și cu ajutorul lui să preiei controlul asupra boardului. Tamponul oferă o aderență și un control suficient de bun al snowboardului, astfel încât să-l poți redirecționa ușor. Cu ajutorul lui poți evita ciocnirea cu alți rideri (schiori și snowboarderi) care au coborât înaintea ta sau coboară după tine. Ajuns într-un loc mai necirculat (pe marginea pârtiei) și preferabil într-o zonă plată, îți poți pune bocancul de snowboard (piciorul cu boot-ul) la loc în legătură.

sss-snowboard-stomp-pad-tamponul-de-sprijin-placa-ski-si-snowboard-te-dai

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Este esențial să îți poziționezi piciorul din spate pe tamponul de sprijin al snowboardului, privind în direcția în care dorești să ajungi. Deși pobabil că îți va fi un pic greu la început să faci asta, sfatul ski-si-snowboard.ro este de a exersa, până o sa ți se pară un lucru obișnuit. Privind în jos, la tamponul de sprijin, în timp ce încerci să-ți poziționezi piciorul din spate, nu doar te va încetini, dar îți va afecta și balansul și va mări șansele să te dezechilibrezi, chiar să cazi și să te accidentezi.

Dacă atunci când îți cumperi placa nu ai un tampon de sprijin, ar trebui să-ți iei unul. Este relativ ieftin în comparație cu celelalte accesorii și nu este dificil de montat. De cele mai multe ori ai de îndepărtat doar o foiță și apoi îl poți lipi pe placă exact în locul în care dorești (indicat este între cele 2 legături, dar mai aproape de legătura din spate).

sss-tamponul-de-sprijin-stomp-pad-ski-si-snowboard-schi-te-dai

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Un alt avantaj al tamponul de sprijin este că-l poți folosi ca mijloc de curățare sau răzuire a zăpezii de pe talpa bocancilor de snowboard. Sunt foarte multe modele cu diferite forme și design-uri.

Lesa de picior pentru placa de snowboard (snowboard leash)

sss-snowboard-leash-lesa-de-picior-pentru-placa-de-snowboard-te-dai-ski-si-snowboard

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Lesa de picior pentru placa de snowboard (snowboard leash) poate fi descrisă ca o curelușă, o coarda micuță sau un cablu, care ține legat piciorul din față de legătura din față a plăcii de snowboard. Pentru legarea piciorului de legătura boardului se utilizează cârlige, agrafe sau curele. Pentru a afla ce picior ar trebui să pui în față citește articolul Cum te dai, normal sau goofy? .

Lesa te poate salva de la multe incidente neplăcute. Dacă nu o folosești se poate întâmpla să-ți pierzi placa sau să poți produce accidente grave.

sss-snowboard-leash-lesa-de-picior-pentru-placa-de-snowboard-te-dai-ski-si-snowboard-libertate-si-distractie-in-natura

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Lesa de picior pentru placa de snowboard (snowboard leash) ar trebui să o primești împreună cu legăturile sau cu placa de snowboard, la achiziționare.

În caz contrar, Echipa SSS te sfătuiește să cumperi o astfel de lesă. Costurile sunt foarte mici, la fel ca în cazul tamponului de sprijin.

Te dai? Comenteazã!