Seminar de snow cu Flo – Lecția 2 “Cum alegi legăturile de snowboard” VIDEO

flo fly

Echipa ski-si-snowboard.ro a fost vinerea trecută la cursuri cu Flo Fly. Da, ați citit bine, la cursuri. Pentru că la magazinul H2O din centrul vechi, Florin Iagăr aka Flo Fly a ținut un seminar cu tema “Cum alegi legăturile de snowboard“. Cum nu am mai auzit să mai fi făcut cineva așa ceva (cel puțin recent), am pus camera pe umăr și l-am vizitat pe Flo sus la etaj, în magazin.

Pe pagina evenimentului de pe facebook Flo întreba: Păi dacă placa are atâtea găuri, eu cum pun legăturile?”, ”Ce e ăla highback? E un club de striptease?”, ”Am auzit eu de niște legături, bagi piciorul, fac clic și ai plecat…”, ”Padding-ul e o boală?”, ”Legătură tare sau moale? Responsiv sau permisiv?”. Niște întrebări cât se poate de pertinente pe care și le poate pune orice începător între-ale snowboardingului

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Seminariile pe teme de snowboarding le-am hotărât împreună aici in shop, pentru că oricum exista o ”gaură” foarte mare în informația care ar trebui să ajungă la consumatorii de produse de genul ăsta. Am tot avut feedback de la oameni, oameni care vin în shop, oameni cu care fac instructaj iarna sau pur și simplu din discuțiile cu prietenii pe tema respectivă“, spune Florin.

Să mergi la acest curs-seminar-workshop cu Flo, e ca și cum ai sta cu o gașcă de prieteni la un vin fiert la apres-ski, pe pârtie, aflând în același timp lucruri folositoare. E adevărat că noi am avut bere și eram în inima orașului de beton. Dar Flo, prin discursul lui plin de carismă ne-a adus pe toți pe pârtia proaspăt tasată, ne-a aruncat pe kickere și boxuri, iar apoi ne-a coborât prin văi cu powder proaspăt. În toate locurile astea, omul ne-a povestit ce legături se potrivesc la snowboard în funcție stilul ales pentru a ne da sau de locatie (snow-park, partie amenajata, powder, etc.) , cum ar trebui să le reglăm, la ce distanță, ce legături sunt bune pentru fiecare tip de boots și multe chestii utile unui începător mai ales.

Florin și-a dat seama că mulți dintre cei care s-au hotărât să înceapă să se dea pe snowboard, sunt pierduți în avalanșa de informații legate de acest mod de viață.

Ei nu știu ce să aleagă și cum să sorteze atâta informație existentă pe net. Informații care vin de obicei în engleză și carora li se dau termeni tehnici sau atipici pentru anumite forme sau tehnologii. Toate astea și importanța lor trebuie explicate și disecate cu ele în față, eventual desfăcându-le pe bucăți“, mai spune instructorul.

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Acesta a fost al doilea curs pe care Flo l-a găzduit în magazinul pe care îl manageriază, curs care face parte dintr-o serie ce se va întinde până la Crăciun, dacă nu chiar și după sărbători. Seminariile se țin în fiecare zi de vineri de la ora 18, la Magazinul H2o, str. Lipscani nr. 54. Următoarea temă a seminarului va fi despre Cum alegi boots-ii de snowboard.

Pentru cei care nu știți cine e Flo Fly, riderul ne-a spus pe scurt povestea lui. Merită să o citiți pentru că este foarte motivațională!

Am 39 de ani, nu am fost niciodată un tip sportiv cu adevărat, poate doar foarte activ. Pe la 30 de ani am descoperit intamplător placa. Am fost cu niște prieteni la munte de Anul Nou și aveam cu noi o placă ruptă și abandonată de cineva. Evident că am încercat-o și pur și simplu am înnebunit de plăcere. Nu am vrut decât să am așa ceva. Nu realizam însă că e foarte important să-mi iau ce trebuie, așa că am dat un rateu luându-mi anul următor o placă de la second hand (o placă mai mică, de fată) cu care m-am încăpățânat să învăț singur și fără echipament adecvat. Mi-a fost greu și m-a durut totul vreo luna. Simțeam că bâjbâi și că nu fac ce trebuie, însă dorința era atât de mare încât am continuat să mă duc și să mă dau în orice condiții și cu echipament încropit și luat de aiurea.

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Încet-încet am realizat cât de importante sunt toate : mănușile călduroase și care nu se udă, pantalonii care nu se udă și te lasă să te miști, ochelarii prin care chiar vezi, legăturile care chiar funcționează în orice condiții sau boostii care’s cel mai important accesoriu din snowboarding. Am învățat și apoi am devenit curios despre ce se întâmplă în sportul ăsta, am cunoscut lume faină, am realizat că sunt și la noi oameni super buni la asta și am vrut să ies și să mă dau cu ei și să învăț de la ei. Așa i-am cunoscut pe Geza, pe Bobo, Vladi și multi alții care m-au inspirat. Apoi am realizat că nu vreau sa mai fac altceva pe lume. Nu am fost niciodată un tip competitiv cu adevărat, am participat la concursuri mai mult de fun și pentru atmosferă, si pentru faptul că acolo te pompezi și înveți multe nebunii. Am câștigat un contest video la ”I got shot!’‘ și un contest organizat la Mall Baneasa (da, acolo în parcare) cu ocazia unui eveniment organizat de H2O (un drop in și un box cu zăpadă adusă de la patinoar). Între timp am devenit și instructor de snowboard și pot să spun ca înțeleg mult mai bine ce se întâmplă cu noi, cu alegerile noastre sau cu greșelile pe care le facem.

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Nu știu să mă dau pe schiuri. Părerea mea e că încercăm prea mult să despărțim sporturile astea. E complet greșit, dupa parerea mea. E vorba de alunecare pe zăpadă și doar noi dezvoltăm hatereala asta inutilă. Pentru mine sunt prea puțini consumatori de produse de freestyle (la snowboard, dar mai ales la ski) pentru că ne e frică de cuvântul ăsta. Oamenii trebuie să înțeleagă că plăcile și skiurile de freestyle sunt cele mai versatile. Merg perfect oriunde le-ai experimenta și oamenii trebuie să înțeleagă asta și să-si schimbe puțin comportamentul. Până la urmă e vorba de fericire, adrenalină, serotonină, dopamină, iar echipamentele astea, alese corect, sunt calea perfecta sa ajungi la ele.

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Ca să dai de Flo Fly sau să vezi cu ce se ocupă ai următoarele variante:

https://www.facebook.com/FloFly.Instructor.Snowboard

https://www.facebook.com/shoph2o

https://www.facebook.com/RipCurlRomania

https://www.facebook.com/H2Oro

https://www.facebook.com/ApresSkiBarH2O

Te dai? Comenteazã!