Poziția și unghiul potrivit pentru legăturile de snowboard

sss-distanta-potrivita-unghiul-potrivit-pentru-legaturi-ski-si-snowboard-te-dai

Poziția și unghiul potrivit pentru legăturile de snowboard sunt noțiuni vitale pentru ca tu să fii balansat cum și cât trebuie pe placa de snowboard și pentru o cât mai bună folosire a forței mușchilor și a energiei tale. Dacă te dai într-o poziție care îți vine natural, efortul este aproape inexistent și o poți face cât de mult dorești.

Poziția potrivită pentru legăturile de snowboard

Poziția potrivită pentru legăturile de snowboard (stance width) este măsurată ca distanța dintre centrele ambelor picioare. Ca regulă generală, folosește-ți lățimea umerilor (de la un umăr la altul) și după câteva ture reglează distanța în așa fel în cât să te simți confortabil.

sss-distanta-potrivita-pentru-legaturi-ski-si-snowboard-te-dai

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Dacă distanța potrivită dintre legăturile de snowboard este prea mare, o să te folosești mai mult de forța ta musculară pentru a controla placa de snowboard, în loc să-ți utilizezi trupul (capul, umerii, șoldurile). Drept urmare, vei obosi repede și-ți va fi greu să realizezi întoarcerile într-un mod eficient. În schimb, în ​​cazul în care distanța potrivită dintre legăturile de snowboard este prea îngustă, va limita sever gama de mișcări și vei observa o deteriorare în echilibru și în stabilitate.

Care este unghiul potrivit pentru legăturile de snowboard?

Unghiul potrivit pentru legăturile de snowboard este măsurat ca unghiul în care legăturile tale sunt orientate, în raport cu placa. Aceste unghiuri sunt de obicei imprimate pe legăturile de snowboard.

Pentru snowboarderii freeride și freestyle, unghiul potrivit pentru piciorul din față este undeva între 15-30 de grade, iar pentru piciorul din spate nu mai mult de 15 grade. De obicei este arhisuficient pentru a te da pe pârtie, a face carving și pentru a executa majoritatea trucurilor în aproape orice situație.

Unghiurile care sunt foarte mari te vor împiedica să efectuezi alte mișcări, iar unghiurile prea drepte, perpendiculare pe lungimea plăcii, îți vor limita folosirea picioarelor și a șoldurilor.

Dacă ești începător și ești confuz cu privire la unghiul potrivit pentru legăturile de snowboard, ar trebui să încerci unghiul de 21 de grade pentru piciorul din față și unghiul de 9 grade pentru piciorul din spate. În acest mod îți poți da seama ușor de poziția cât mai confortabilă a picioarelor, evident a bocancilor de snowboard și de cum îți reglezi unghiul la legăturile de snowboard.

sss-unghiul-potrivit-distanta-legaturi-snowboard-ski-te-dai

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

După câteva sesiuni sau chiar ceva mai multe, poți modifica unghiul în funcție de stilul tău, de cât de confortabil te simți și de cât de ușor poți face trucurile.

Te dai? Comenteazã!