Geaca și pantalonii de snowboard

sss-geaca-și-pantaloni-snowboard-ski-si-snowboard.ro-te-dai

Pentru a-ți cumpăra geaca și pantalonii de snowboard de care ai nevoie, trebuie să cunoști câteva detalii importante. Poate fi o adevărată bătaie de cap, având în vedere tot jargonul tehnic asociat și numărului mare de articole de îmbrăcăminte disponibile pe piață.

Geaca și pantalonii de snowboard. Potrivirea

O geacă de snowboard bună ar trebui să fie suficient de largă pentru a fi confortabilă, fără a-ți îngreuna mișcarea brațelor și a gâtului. O prelungire a materialului de sub geaca de snowboard până peste șoldurile pantalonilor de snowboard, îți va asigura abdomenul cald și uscat în orice moment, chiar și dacă ai brațele ridicate.

Manșetele gecii de snowboard trebuie să se potrivească în jurul încheieturii mâinii/mânușilor, astfel încât să țină zăpada afară, iar mâinile și antebrațele uscate și calde.

Gecile de snowboard de calitate mai au și glugi ajustabile (pentru o foarte bună mobilitate) sau chiar detașabile, pentru zilele însorite când nu sunt necesare.

sss-geaca-și-pantalonii-de-snowboard-ski-si-snowboard.ro-te-dai-echipament-outwear

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Pantalonii de snowboard ar trebui să fie, de asemenea, suficient de largi pentru a nu restricționa libertatea picioarelor și a taliei. Ar trebui să aibă o talie destul de mare, fiind în același timp suficient de lungi în partea de jos, pentru a acoperi boots-ii tăi (bocancii de snowboard) și pentru a nu lăsa zăpada să ți se strecoare în ei. Din moment ce opririle vor fi cel mai probabil pe fund sau în genunchi, este de preferat o pereche de pantaloni de snowboard cu fundul armat și genunchii dublați (material dublat în zona genunchilor).

Geaca și pantalonii de snowboard. Impermeabilitatea

Geaca și pantalonii de snowboard trebuie să aibă o impermeabilitate cât mai mare.

Cine nu-și dorește costumul de snowboard rezistent la apă, ce te păstrează în același timp uscat cât mai mult timp posibil, atât pe parcursul zilei de snowboard pe pârtie, cât și după, în drum spre casă?

Îmbrăcămintea de snowboard făcută din materiale de calitate, testate, cum ar fi “gore-tex” și “entrant” îți asigură protecția necesară.

Deoarece spălarea poate uneori reduce capacitatea materialului de a respinge apa, unele companii oferă un rating de impermeabilitate chiar și după spălare.

Geaca și pantalonii de snowboard. Ventilația

geaca-si-pantalonii-de-snowboard-respirabilitate-orificii-de-aerisire-sss-te-dai

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Geaca și pantalonii de snowboard, pe lângă faptul că sunt făcute din materiale ce trebuie să țină apa afară din costum, trebuie și să permită corpului tău să respire și transpirației produse de el să iasă afară. În acest mod, ventilarea gecii de snowboard și a pantalonilor sunt esențiale.

În timp ce te dai sau cât timp ești în mișcare nu simți transpirația, dar în momentul în care te oprești sau ești în telescaun, vânturile reci au tendința de a îngheța orice umiditate din gecile slab ventilate, iar atunci vei simți disconfortul dat de o senzație de frig sau de tremurat.

În anumite situații, geaca și pantalonii de snowboard vin cu orificii cu fermoar, care se află poziționate sub brațe și pe lateralele pulpelor picioarelor. Ele pot fi deschise când te încălzești și închise când devine mai rece. “Zipp-pulls” (fermoarul-trage) atașat permite utilizarea lui fără să îți scoți mănușile din mâini.

Geaca și pantalonii de snowboard. Durabilitatea sau rezistența

Datorită naturii fizice a snowboarding-ului, ar trebui să cauți o geacă cu un strat dur (tough shell), care poate rezista pentru o perioadă mai mare de timp. Cusăturile duble sau triple capsate și materialele armate de pe părțile laterale ale hainelor de snowboard te vor ajuta să le prelungești viața.

Geaca și pantalonii de snowboard. Moda

sss-geaca-și-pantaloni-snowboard-ski-si-snowboard.ro-te-dai

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Moda în snowboarding este neimportantă, dar toată lumea vrea să arate bine pe pârtie, nu?

Odată ce ai ținut cont de cele discutate mai sus, mergi mai departe și alege-ți geaca și pantalonii de snowboard care se potrivesc gusturilor tale, pentru a-ți impresiona atât prietenii, cat și pe celelalte persoane aflate pe pârtie. Deși cel mai probabil vei prefera să te recunoască după abilitățile tale în ale snowboardingului, decât după geaca și pantalonii de snowboard, dar este și acesta un început…

Echipa SSS îți recomandă să alegi un echipament în culori vii, chiar fosforescente, pentru a fi văzut pe pârtie și reperat ușor în cazul unui incident nefericit.

sss-detalii-geaca-si-pantalonii-de-snowboard-buzunare-te-dai

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

În plus, te poți interesa de accesorii interesante care-ți pot fi folositoare: buzunar de ski-pass pe mâneca gecii, buzunar interior pentru mp3, buzunar pentru ochelarii de snowboard cu cârpa pentru șters, atașată de el, etc.

Te dai? Comenteazã!