Cum alegi ochelarii de ski și snowboard și ce trebuie să știi despre ei

sss-ochelarii-de-ski-si-snowboard-te-dai-echipament-libertate-si-distractie-in-natura

Echipa SSS îți recomandă să porți întotdeauna ochelarii de ski și snowboard în timpul plimbărilor pe pârtie, când ești pe placă sau pe schiuri. Te protejează de vânt, zăpadă, lumina puternică a soarelui și de radiațiile ultraviolete.

Este indicat să cumperi o pereche de ochelari de ski și snowboard de bună calitate, mai ales pentru condiții de vânt și furtună. Iată câteva indicii:

Controlul ceții

Este destul de greu să schiezi sau să te dai cu snowboardul, atât timp cât nu vezi aproape nimic. Controlul ceții este una dintre cele mai importante sarcini pe care ochelarii trebuie să o efectueze. În acest caz, totul se reduce la lentile și la ventilația ochelarilor.

sss-ochelarii-de-ski-si-snowboard-o-1-lentila-dubla-tripla-te-dai-echipament-libertate-si-distractie-in-natura

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Nu există un motiv întemeiat pentru care să alegi ochelari de ski și snowboard cu o singură lentilă. Sfatul ski-si-snowboard.ro este să mai aștepți până strângi banii necesari, în caz că nu îi ai, sau să-ți iei o pereche de ochelari second-hand.

Ochelarii pentru locurile cu ceață trebuie să aibă lentilă dublă sau chiar lentilă triplă. Având o cameră de aer între fiecare lentilă, ce separă aerul din interiorul ochelarilor de aerul rece de afară, ajută foarte mult la controlul ceții.

O pereche de ochelari bine concepuți și bine construiți va optimiza fluxul de aer printr-o ventilare corespunzătoare, care va reduce și mai mult nivelul de formare a ceții, prin eliminarea umidității, dar și prin oprirea pătrunderii zăpezii.

Vederea periferică prin ochelarii de ski și snowboard

sss-echipa-ochelarii-de-ski-si-snowboard-te-dai-echipament-libertate-si-distractie-in-natura

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Pentru că snowboardingul implică deplasarea pe lateral, dar și pentru că pe schiuri trebuie să te asiguri în viraje că nu vine nimeni din spate, ai nevoie de o pereche de ochelari de protecție, cu lentile cât mai lungi în lateral, spre ureche (wrap-around de design), care favorizează o vedere periferică limpede. În acest fel, vei obține o imagine cât mai bună a ceea ce este în jurul tău, minimizând riscul de a te lovi de ceva sau de cineva.

Culoarea lentilelor

sss-ochelarii-de-ski-si-snowboard-lentila-deschisa-la-culoare-te-dai-echipament-libertate-si-distractie-in-natura

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Multe perechi de ochelari de ski și snowboard îți vor permite să schimbi lentilele în funcție de preferințe sau de condițiile de iluminare (soare/ceață/nori). Fiecare lentilă colorată va funcționa cel mai bine în funcție de intensitatea luminii soarelui din ziua respectivă.

sss-ochelarii-de-ski-si-snowboard-lentila-inchisa-la-culoare-te-dai-echipament-libertate-si-distractie-in-natura

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

De obicei, o lentilă galbenă sau roz va lucra pentru zilele în care cerul este acoperit de nori, în timp ce o lentilă cu o tentă întunecată sau o lentilă reflectorizantă de argint este folosită în general pentru zile luminoase. Dacă alegi să te dai pe timp de noapte, ai putea opta chiar și pentru un obiectiv clar/transparent.

Potrivirea ochelarilor de ski și snowboard

sss-ochelarii-de-ski-si-snowboard-schi-te-dai-echipament-libertate-si-distractie-in-natura

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Ochelarii de ski și snowboard pentru protecție ar trebui să ți se potrivească perfect, dar și să-ți stea confortabil pe față, respectiv pe nas, în timp ce îți apără ochii de vânt și zăpadă. Ochelarii de bună calitate vor fi proiectați pentru a se potrivi bine cu o cască de ski și/sau snowboard, prin furnizarea de aderență la curea.

Design-ul reprezintă un lucru important pentru începători, în special, dar nu numai. Există o multitudine de firme producătoare mai cunoscute sau mai puțin cunoscute care au diferite design-uri pentru ochelarii de ski și snowboard și care oferă o protecție eficientă.

Te dai? Comenteazã!