Cum alegi mănușile și ce trebuie să știi despre ele

sss-manusi-de-ski-si-snowboard-te-dai-libertate-si-distractie-in-natura

Datorită naturii acestui sport, mănușile vor fi supuse la o multitudine de greutăți, de la contactul des cu zăpada, până la contactul cu canturile plăcii sau schiurilor. Ca și în cazul altor forme de îmbrăcăminte outwear, mănușile de ski sau snowboarding trebuie să-ți țină mâinile calde și uscate. Având mâinile ude și mai apoi înghețate, în timp ce te dai pe pârtie, ar putea duce la o experiență chinuitoare și enervantă.

Trebuie să iei în considerare următorii factori atunci când te decizi să cumperi mănușile de ski sau snowboard:

Mănuși obișnuite sau mănuși mitene

Mănușile mitene sunt construite pentru a acoperi toată mâna, cu doar o secțiune separată pentru degetul mare, în timp ce mănușile obișnuite au prize individuale pentru toate cele cinci degete. Sunt și unele mănuși care vin într-un model special, hibrid cu trei degete.

În ceea ce privește rezistența la apă, mănușile cu un deget (mănușile mitene) au un avantaj față de mănușile obișnuite, datorită faptului că au mai puține cusături, ceea ce înseamnă mai puține posibilități pentru ca apa să se infiltreze. Mitenele ajută și prin faptul că păstrează degetele împreună, ceea ce înseamnă o posibilitate de căldură suplimentară.

Cu toate acestea, mulți oameni preferă mănușile obișnuite, deoarece acestea oferă un simț bun al atingerii, mobilitate degetelor, dar și o aderență sporită. Mănușile obișnuite sunt concepute astfel încât să poată fi folosite cu ușurință la îmbrăcămintea și accesoriile de ski și snowboard.

sss-manusile-de-ski-si-snowboard-te-dai

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Impermeabilitatea și durabilitatea mănușilor

Dacă ai în plan să schiezi sau să te dai cu placa de snowboard pentru mulți ani de acum înainte, Echipa SSS recomandă să-ți cumperi cele mai bune, cele mai dure și cele mai rezistente mănuși impermeabile pe care ți le poți permite.

Având în vedere numeroasele întrebuințări și chiar accidente la care sunt supuse mănușile, o pereche de proastă calitate va avea o durată de viață foarte scurtă, în timp ce un set de bună calitate poate dura sute de sesiuni (în mai multe sezoane).

Când vrei să cumperi mănușile trebuie să fii atent la materialul exterior din care sunt fabricate. Materialul rezistent în condiții extreme, în special la apă este “gore-tex“, iar principiul utilizării lui în realizarea mănușilor este ca acestea să aibă cusături duble sau triple, iar degetele să fie făcute din dublu material, la fel ca în palmă.

Verifică dacă manșetele mănușilor au fost proiectate în mod eficient pentru a păstra zăpadă afară, atunci când le porți împreună cu geaca.

Căptușeala interioară detașabilă a mănușilor

În afară de păstrarea mâinilor calde și un grad de confort ridicat, o căptușeală interioară detașabilă te ajută să scapi de orice urmă de umezeală internă sau transpirație, generate în timpul zilei. Scoaterea căptușelii, în spațiu închis, va permite mănușilor să se usuce mai repede.

Protecții pentru încheieturile mâinilor

sss-manusi-de-ski-si-snowboard-te-dai-libertate-si-distractie-in-natura

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Dacă ești un începător care nu stăpânește îndeajuns de bine căderile în regim de siguranță, Echipa SSS te sfătuiește să porți protecții pentru încheieturile mâinilor, pentru a preveni rănirea sau ruperea acestora, după anumite căzături. Dacă ai posibilitatea, ar trebui să-ți cumperi protecții turnate dintr-o bucată (tehnologia built-inn).

Protecția este fabricată dintr-o bucată plată de aluminiu sau de plastic dur, lungă, grea și groasă, poziționată pe partea din spate a încheieturii, pentru a o împiedica să se dea peste cap din cauza forței/vitezei/distanței în cădere.

Utilizarea protecțiilor de acest gen, în interiorul mănușilor, poate însemna diferența dintre o vacanță plăcută la munte și a te alege luna următoare cu dureri ale încheieturii mâinilor, dacă nu chiar cu brațe în ghips.

În video-tutorialul semnat de prietenii de la fresh-meat.ro, Dan Marcu, instructor de snowboard, vorbește despre mănușile outwear și ce trebuie să știi despre ele.

Mai multe detalii legate Despre Mănuși și acest video găsești AICI.

Cel mai important lucru la mănușile de ski și snowboard este alegerea unei măsuri potrivite pentru mâinile tale, în funcție de preferințe și posibilități financiare.

Te dai? Comenteazã!