Cum alegi echipamentul de snowboard (outwear) și ce trebuie să știi despre el

sss-echipament-ski-si-snowboard-first-layer-polar-geaca-pantaloni-te-dai

Echipamentul de snowboard (outwear) (îmbrăcăminte pentru snowboard sau costum de snowboard) îți poate da dureri de cap în cazul în care nu cunoști pe cineva cu experiență care să te ajute sau în cazul în care nu știi în funcție de ce să-l alegi. Poate părea dificilă alegerea oricărei componente, mai ales că fiecare are proprietățile ei. Dacă ai deja placa de snowboard, legăturile de snowboard și bocancii de snowboard (sau le închiriezi), ai neapărată nevoie de echipament de snowboard (outwear), dar și de anumite accesorii și chiar de un echipament de protecție.

Echipa SSS îți dă o mână de ajutor și câteva sfaturi folositoare.

Geaca și pantalonii de snowboard

sss-geaca-și-pantalonii-de-snowboard-ski-si-snowboard.ro-te-dai-echipament-outwear

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Echipamentul de snowboard (outwear) are 2 componente principale: geaca de snowboard și pantalonii de snowboard.

Aceste 2 accesorii ajută boarderul să se simtă bine pe pârtie, să nu se ude, să nu înghețe și să aibă o zi frumoasă prin zăpadă.

Mănușile de snowboard

sss-manusi-ski-si-snowboard-cum-alegi-echipamentul-de-snowboard

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Mănușile de snowboard vor fi supuse la o mulțime de încercări. Asigură-te că vei alege corect o pereche de mănuși care va dura mai multe sezoane.

Ochelarii de snowboard

sss-ochelari-ski-si-snowboard

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Ar trebui să porți întotdeauna o pereche bună de ochelari de snowboard pentru protecție în timpul plimbărilor, pentru a-ți proteja ochii de vânt, zăpadă, lumina puternică a soarelui (sau reflexia ei din zăpadă) și radiații ultraviolete.

Casca de snowboard

sss-casca-de-snowboard-de-protectie-ski-si-snowboard-te-dai

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Ai nevoie să porți cască de snowboard? Cum alegi modelul corect? Răspunsurile la aceste întrebări le găsești în articolul “Cum alegi casca de snowboard și ce trebuie să știi despre ea”.

Bocancii de iarnă

sss-bocancii-de-snowboard-boots-buti-bootsi

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Bocancii de iarnă sau bocancii pentru munte ar trebui să fie unul din lucrurile esențiale ale unui împătimit al zăpezii. În primul rând, bocancii de snowboard (boots) sunt foarte buni pentru a merge prin zăpadă, nu alunecă și sunt călduroși. Cu toate acestea, nu poți merge numai în ei. Dacă ești la munte, după ce se termină programul pe pârtie ai nevoie de o pereche de bocanci de iarnă pentru munte, căci este posibil să ieși la o plimbare sau la cină, ori se poate la fel de bine să nu fie zi de snowboard. Este recomandat ca boots-ii să nu fie purtați oricând, pentru a nu-i lărgi.

Căciula de snowboard

sss-caciula-cagula-buff-casca

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

În cazul în care nu porți cască (Echipa SSS îți recomandă pentru siguranța ta, casca de snowboard), este important să ai o căciulă, chiar dacă la baza pârtiei pare destul de cald și de frumos, în vârful pârtiei temperatura poate să se schimbe și vântul să fie puternic și chiar să ningă. Poți purta orice tip de căciulă, important este să țină de cald, să nu transpiri mult (sau dacă transpiri, să se usuce repede) și să-ți fie confortabilă.

În cazuri excepționale poți folosi și un buff pe post de căciulă de snowboard. Pentru vreme urâtă (vânt puternic și ninsoare) este chiar recomandată o cagulă de snowboard.

Un ghiozdan de snowboard

sss-ghiozdan-de-snowboard

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Sunt mai multe motive pentru care ai nevoie de un ghiozdan de snowboard pe pârtie. În primul rând, pentru a pune în el un sandwich, un baton energizant, o sticlă cu apă sau pentru a căra diverse accesorii pe care nu o să le folosești sau chiar o șurubelniță (cu care îți poți regla legăturile). La fel de important este și să te ajute să-ți cari placa în spate, fără să-ți folosești mâinile. Boardul se prinde în câteva chingi pe anumite tipuri de ghiozdane concepute special pentru acest lucru.

First layers

sss-first-layer-stratul-termic-interior-imbracamintea-de-ski-si-snowboard-outwear-ski-si-snowboard-te-dai

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

O bluză first-layer, un pantalon first-layer și preferabil și o pereche de ciorapi de snowboard, te vor ajuta foarte mult la urcat/coborât când ești deja transpirat, pentru că se usucă foarte repede și în cazul în care apa trece de pantaloni, nu ajunge imediat la piele.

Te dai? Comenteazã!