Pârtiile de la Întorsura Buzăului aparțin de Județul Covasna, România. În articolul prezentat pe ski-si-snowboard.ro despre Pârtiile Dealu Taberei poți găsi amplasare geografică, scurt istoric, acces și cazare, pârtii, transport pe cablu, program, prețuri, ponturi/bine de știut, starea vremii, stratul de zăpadă, web-cam, galerie foto, video și mult mai multe informații folositoare.
Pârtii de ski și snowboard din Județul Covasna se găsesc la Șugaș-Băi, Comandău, Întorsura Buzăului, Ghelința și Covasna.
Orașul Întorsura Buzăului este așezat în partea sudică a Județului Covasna, la granița cu Județul Brașov pe drumul național DN10 care leagă Brașovul de Buzău.
Acesta se află în Depresiunea Întorsura Buzăului, ce creează impresia de cetate medievală. La Nord se află Clăbucetele Întorsurii (1000-1200 m), acoperit cu păduri de foioase și de conifere, dar și de pajiști de o cromatică deosebită.
La Est, Întorsura Buzăului este străjuită de Munții Buzăului, iar la sudul lor de Masivul Siriu—Vârful Siriu-1657 m și Vârful Malaia-1662 m. La Vest se înalță culmile domoale ale Munților Tătarul Mare și Tătarul Mic, iar la sud culmile semețe și abrupte ale Masivului Ciucaș—Vârful Ciucaș-1954 m.
Județul Covasna se află situat în centrul României, în partea internă a Carpaților de Curbură. El se învecinează în est cu Județul Bacău și Județul Vrancea, în sud-est cu Județul Buzău, în sud-vest cu Județul Brașov, iar in partea de nord cu Județul Harghita. Situat în partea de sud-est a Transilvaniei, teritoriul acestui județ este legat de spațiul extracarpatic prin Pasurile Buzău și Oituz, precum și prin mai multe trecători ale Carpaților Răsăriteni.
Teritoriul Județului Covasna include în limitele sale două zone bine conturate, depresionară și muntoasă.
Munții ocupă mai bine de jumătate din suprafața județului, au vârfurile teșite și sunt acoperiți în marea lor majoritate de păduri.
Munții Baraolt, situați în partea de vest a județului, pe direcția nord-vest, și Munții Harghita, la nord de Munții Baraolt, sunt prezenți cu partea lor vestică pe teritoriul Județului Covasna. Au înălțimi ce variază între 900 și 1100 m, cu câteva vârfuri pe care se află urmele unor cratere vulcanice care ajung la altitudini de până la 1558 m. Munții Bodoc se află în partea nord-centrală a județului, întinzându-se între Tușnad și Angheluș pe o lungime de 30 km, cu înălțimi între 800 și 1100 m, unele chiar depășind aceste valori. Munții Nemira (cu sectorul lor sudic) se găsesc în partea nord-vestică a județului. Munții Vrancei aparțin de Covasna, având cea mai mare altitudine din județ, cu vârfuri de înălțimi peste 1500 m: Vârful Lepșii cu 1390 m, Vârful Mușat cu 1503 m, Vârful Astagul Mare cu 1526 m, Vârful Izvoarele Putnei cu 1534 m, Vârful Anișoara cu 1645 m și Vârful Lăcăuț cu 1777 m. Munții Brețcului sunt mărginiți la vest de Depresiunea Târgu Secuiesc, iar la est de Izvoarele Oituzului și ale Râului Bâsca Mare. De asemenea, enumerăm în Județul Covasna și Munții Buzăului, Munții Întorsurii sau Clăbucetele Întorsurii și Bazinetul Comandău.
Depresiunea Baraolt este situată în partea de nord-vest a județului, încadrată de Munții Perșani și Baraolt. Depresiunea Sfântu Gheorghe, delimitată de Munții Baraolt, Bodoc și Culmile Tărlungului, se întinde pe o lungime de aproximativ 30 km și o lățime de 10–12 km. Depresiunea Târgu Secuiesc este delimitată din nord-vest și din nord de Munții Bodocului și Munții Nemirei, din sud și sud-est de Munții Brețcului și Munții Întorsurii, iar din sud-vest de Culoarul Piemontan de la Reci.
Județul Covasna are o climă moderată cu veri călduroase și ierni geroase. Temperatura maximă absolută de 39,3 grade Celsius a fost înregistrată în anul 1952 în localitatea Păpăuți, iar minima absolută de -35,2 grade a fost înregistrată la Întorsura Buzăului în anul 1947.
Pârtia de ski și snowboard se află aproape de centrul orașului, în locul numit Dealu Taberei, la 700 m din DN10 spre Saramas. Aparține unui O.N.G local, Asociației Ciucaș Întorsura Buzăului. Este cea mai apropiată pârtie pentru Buzău, Brăila, Galați și Focșani.
Locuri de cazare se găsesc pe tot teritoriul orașului.
Pârtia Dealu Taberei 1 este o pârtie albastră cu lungimea de 350 de metri. Altitudinea de plecare se află la 700 de metri, are diferența de nivel de 50 de metri, înclinația de 18% și altitudinea de sosire la 650 de metri. Pârtia Dealu Taberei 1 este deservită de un teleski monopost și beneficiază de instalație nocturnă.
Pârtia Dealu Taberei 2 este o pârtie roșie cu lungimea de 200 de metri. Altitudinea de plecare se află la 700 de metri, are diferența de nivel de 50 de metri, înclinația de 24% și altitudinea de sosire la 650 de metri. Pârtia Dealu Taberei 2 este deservită de un teleski monopost și beneficiază de instalație nocturnă.
Programul Pârtiilor Dealu Taberei din Întorsura Buzăului pentru sezonul 2014-2015 este:
Tarifele pentru instalațiile de transport pe cablu de la Întorsura Buzăului sunt: