Singura pârtie din Județul Argeș se află la Mățău, cunoscută și ca Pârtia Chilii, Mioarele. În articolul complet despre Mățău prezentat, aici, pe ski-si-snowboard.ro, poți găsi amplasare geografică, scurt istoric, acces și cazare, pârtii, transport pe cablu, program, prețuri, ponturi/bine de știut, starea vremii, galerie foto și mult mai multe informații folositoare.
Singura pârtie de ski și snowboard din Județul Argeș se găsește la Mățău (Mioarele).
În Muntenia, mai exact în Județul Argeș, se află Pârtia Mățău (Pârtia Chilii), situată pe teritoriul administativ al Comunei Mioarele, chiar pe Dealul Mățău, la 5 kilometri de Municipiul Câmpulung Muscel.
Județul Argeș este situat în partea central-sudică a țării, pe o suprafață de 682631 hectare. În partea nordică, limita județului urmărește crestele înalte ale Munților Făgăraș, traversează Munții Piatra Craiului și culoarul Rucăr–Bran ce desparte Județul Argeș de Județele Sibiu și Brașov. La est, limita cu Județul Dâmbovița este mult mai lungă, traversând Munții Leaota, Subcarpații Getici, Piemontul Cândești și Câmpia Găvanu Burdea. Limita sudică dinspre județul Teleorman taie câmpia Găvanu Burdea. La sud-vest, județul Argeș se învecinează cu județul Olt, limita străbătând Câmpia Română și Piemontul Cotmenei, traversând văile din bazinul superior al râului Vedea. Limita vestică, dinspre județul Vâlcea, traversează valea râului Topolog.
Relieful este proporțional repartizat, coborând în trepte de la nord spre sud, de la altitudinea de peste 2500 m pâna la 160 m. În relieful său se disting: treapta înaltă, cu orientare est-vest, se desfășoară pe o lungime de 70 km, între valea Dâmboviței și valea Oltului și se înscrie în peisaj prin cei mai înalți munți din țară (Munții Făgăraș, Munții Iezer, Munții Piatra Craiului, Munții Leaota și Munții Păpușa), precum și prin munți de înălțime mijlocie (Munții Frunții și Munții Chițu), ca și culoarul Dragoslavele-Rucăr-Bran. În cadrul acestei trepte și îndeosebi a crestei munților Făgăraș, ce se întind între Văile Dâmboviței și Oltului, se disting 140 de vârfuri ce trec de 2000 m altitudine, 29 depășesc 2400 m, iar câteva dintre acestea depășesc 2500 m (vârful Moldoveanu-2544 m-cel mai înalt vârf din Carpații românești, aflat în întregime pe teritoriul județului Argeș, vârful Negoiu-2535 m, Călțun Lespezi-2522 m, Vânătoarea lui Buteanu-2508 m, Viștea Mare-2527 m și Dara-2501 m).
Vârfuri semețe și impunătoare se află și în celelalte culmi: Iezer-2462 m, Roșu-2469 m, Papușa-2391 m din Masivul Iezer Păpușa, Vârful Omu-2505 m, Vârful Pietrei-2086 m din Masivul Piatra Craiului, Vârful Leaota-2333 m din munții cu același nume și altele.
Dealurile înalte subcarpatice, acoperite de păduri de foioase, domină spre sud un relief larg vălurit, cu spinări netede și văi largi.
Piemontul Getic reprezintă a treia treaptă morfologică a reliefului județului, a cărui limită cu subcarpații este marcată de șirul depresiunilor intracolinare, spre care se termină prin creste. Pe teritoriul județului Argeș se află parțial Piemonturile Cândești și Cotmeana și în totalitate Piemontul Argeșului (Dealurile Argeșului).
Câmpia Română constituie treapta cea mai coborâtă a reliefului județului Argeș, având două subunități: Câmpia Înaltă a Piteștilor (în totalitate) și Câmpia Găvanu-Burdea (parțial).
Accesul auto se face de pe DN73 Pitești-Brasov. La Câmpulung Muscel se intră pe DJ737 și se rulează aproximativ 4-5 km până la Mățău, iar de aici se face dreapta pe DC32 până la pârtia de ski și snowboard Chilii.
CAZAREA în apropiere de pârtie se poate face la cabana cu același nume, în gazdă la oamenii din Comuna Mioarele sau chiar în Câmpulung Muscel.
Pârtia Mățău (sau Pârtia Mioarele sau Pârtia Chilii) este o pârtie albastră cu un grad mic de dificultate, ce se întinde pe o lungime de 1000 de metri. Are altitudinea de plecare la 950 de metri, o înclinație de 17% și o diferență de nivel de 90 de metri. Pârtia are o lățime medie de 45 de metri, o suprafață de 2 hectare și altitudinea la sosire de 860 de metri. Capacitatea medie de persoane pe pârtie în același timp este de 900. Pârtia este dotată cu teleski, 2 ratrackuri și 3 tunuri de zăpadă.
Programul de funcționare al instalației de teleski de la Pârtia Mățău (Mioarele) pentru sezonul 2014-2015:
Pârtia Mățău are și un centru de închiriere a echipamentelor pentru sporturile de iarnă.
În partea superioara a Pârtiei Mățău se află un bar și o parcare cu spațiu pentru 20-30 de mașini.