Un nou telescaun în Parâng începând cu acest sezon

sss-nou-telescaun-parang-2

Domeniul schiabil Parâng va avea un nou telescaun începând din acest sezon, cel puțin așa anunță purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Petroșani.
Ultima investiție din zona Parâng durează de câteva luni și au fost amenajate fundații de beton, stâlpi şi tot ce ţine de o instalaţie pe cablu. Acest nou telescaun va putea transporta mai bine de 1000 de persoane pe oră, telefericul fiind amenajat cu 4 locuri pentru fiecare scaun (dublu în comparație cu cel vechi).

Noul telescaun va avea o capacitate şi o viteză mai mare (n.r. decât cel vechi). Va exista o posibilitate de transport cu microbuzul până la zona Rusu, de unde va porni noua instalaţie pe cablu. Intenţionăm să-l inagurăm pe 1 Decembrie”, a declarat Nicu Taşcă, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Petroşani, potrivit portalului hunedoaralibera.ro.

sss-telescaun-nou-in-parang

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime/ sursa: hunedoaralibera.ro/

Investiția trebuia finanțată de Guvern, dar aceasta a fost sistată. Din acest motiv Primăria Petroșani s-a împrumutat 15 milioane lei (ron) pentru finalizarea construcției. Un nou telescaun era necesar în Parâng, pentru că vechiul telescaun are probleme. Investiţia care uneşte prin acest mijloc de deplasare zona Rusu cu zona schiabilă din Parâng costă Primăria Petroșani în total circa 200 de miliarde de lei vechi.
Guvernul a renunţat la finanţare, astfel că Primăria Petroşani a fost nevoită să facă un împrumut bancar pentru finalizarea ei”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Petroşani, potrivit aceluiași site.

Vechiul telescaun din Parâng nu va fi scos din uz și va funcționa în paralel cu noul telescaun. Oamenii care cunosc domeniul schiabil din Parâng sunt nemulțumiți pentru că în zona Rusu nu există o parcare extinsă.

sss-nou-telescaun-parang-schi-ski-si-snowboard.ro-te-dai

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime/ sursa: hunedoaralibera.ro/

Tarifele pentru noul telescaun nu au fost încă aprobate, dar se presupune că transportul pentru o singură persoană dus-întors va costa aproximativ 15 lei.

Edilii Municipiului Petroşani şi-au propus ca în ziua inagurării Telescaunului şi chiar câteva zile după, transportul turiştilor spre Parâng să se facă în mod gratuit. Acest lucru urmează să fie stabilit în următoarele zile.

Echipa SSS îți recomandă pentru mai multe informații despre domeniul schiabil Parâng și despre pârtiile de ski și snowboard de acolo, să dai CLICK AICI!

Te dai? Comenteazã!