Ce tipuri de lecții de snowboarding există

lectii-de-snowboarding-instructor-personal-ski-si-snowboard

Dacă nu te-ai dat niciodată cu snowboardul, Echipa SSS îți recomandă să iei câteva lecții de snowboarding cu un instructor certificat.

Lecțiile de snowboarding te vor ajuta foarte mult. Instructorii se vor asigura că nu vei deprinde obiceiuri proaste și te vor ajuta să înveți rapid mișcările de bază, într-un mediu sigur.

Învățarea tehnicilor adecvate pentru oprire și alunecare te va ajuta foarte mult pentru a minimiza riscul de a te răni sau a răni alte persoane aflate pe pârtie.

În același timp, scutești timp și eviți dificultatea ca mai târziu să-ți corectezi obiceiurile proaste (de la poziționarea corpului, a mâinilor, capului, umerilor, șoldurilor, picioarelor…).

Lecții de snowboading private sau lecții de snowboarding în grup

lectii-de-snowboard-instructor-personal-1-la-1-pe-partie-ski-si-snowbaord

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Ai două opțiuni atunci când vine vorba de un instructor: lecții de snowboading private sau în grup.

Decizia cu privire la ce fel de lecții de snowboarding ai nevoie va fi analizată în funcție de nivelul tău de pregătire fizică, de alte experiențe cu discipline similare (cum ar fi skateboardingul sau surful) și de cât de mult ajutor psihic simți că ai nevoie.

Dacă ești o persoană socială ai putea dori să întâlnești alți cursanți/colegi/rideri atunci când se iau lecții de grup.

snowbaord-instructor-grup-lectii-ski-si-snowbaord

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Trebuie doar să iei în considerare numărul de persoane ce alcătuiesc grupul. Dacă este prea mare, instructorul și colegii novici, dar cu un pic mai multă pregătire decât tine, se poate sa nu aibă răbdare să încetinească ritmul în caz că rămâi în urmă și te vei chiunui să ții pasul cu ei. Pe lângă faptul că nu va fi o experiență plăcută, nu-ți va fi nici de mare ajutor.

lectii-de-snowboard-in-grup-cu-instructor

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Nu există nici o urmă de îndoială că vei progresa mult mai repede luând lecții de snowboarding cu instructor propriu. Bineînțeles, acest lucru va costa un pic mai mult decât lecțiile în grup, dar beneficiile pe care le vei obține sunt pe măsură. Toată atenția instructorului îți este acordată ție, ai șansa de a învăța în ritmul tău, corect și ușor. Toate acestea vor contrabalansa suma de bani mai mare pe care o plătești.

Lecții de snowboarding de unul singur (self-help)

self-help-snowboarding-lectii-autodidact-ski-si-snowboard

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

În cazul în care consideri că lecțiile de snowboarding nu sunt “cool” sau poate vrei doar să salvezi câțiva lei, există posibilitatea să fii autodidact.

Din acest punct de vedere, ski-si-snowboard.ro recomandă cursul online de snowboarding pentru începători de pe site-ul nostru.

Deși poți învăța și așa să te dai cu snowboardul, cu răbdare și o înțelegere bună a mișcărilor fundamentale, trebuie să fii conștient de faptul că acest lucru va implica o mulțime de experimente (timp pierdut) și o mulțime de riscuri pe care trebuie să ți le asumi.

Cea mai bună soluție ar fi să alegi o pârtie foarte ușoară, destul de liberă și cu zăpadă moale, pentru a exersa lecțiile de snowboarding de unul singur.

Observând atent ceilalți rideri, vei învăța destul de multe lucruri și vei știi ce anume să îmbunătățești la tehnica ta, dar din păcate între ce vezi și ce faci ar putea fi o diferență enormă și doar un instructor autorizat te poate ajuta.

Lecții de snowboarding de la un prieten

lectii-de-snowbaording-preivate-cu-un-prieten-partie-ski-si-snowbaording

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Dacă ești suficient de norocos și ai un prieten apropiat care știe foarte bine tehnicile fundamentale de snowboarding, roagă-l să-ți ofere câteva lecții și sfaturi. De cele mai multe ori, un prieten înzestrat cu răbdare este la fel de bun sau chiar mai bun decât un instructor personal și toate acestea cu costuri zero (în numele prieteniei).

Singura problemă ar putea fi dacă prietenul tău este precum majoritatea riderilor și anume, mult mai interesat de explorarea muntelui, de a învăța el însuși tehnici și trucuri noi, devenind un bun autodidact, nu și o persoană dedicată spre a-i învăța pe alții.

Te dai? Comenteazã!