Unde se schiază în perioada 25-28 decembrie 2014
 

sss-schiaza-cavnic-romania-maramures-decembrie-2014-ski-si-snowboard-schi

Unde se schiază în perioada 25-28 decembrie 2014 aflăm cu ajutorul celor de la romaniaturistica.ro., de la care avem starea domeniilor schiabile și a pârtiilor de schi și snowboard din România.

Mult dorita zăpadă de Crăciun nu a venit, dar o așteptăm la finalul celor 3 zile de sărbătoare. Și chiar dacă am fi avut zăpadă înțelegem că ar fi existat un interes mult mai scăzut pentru aer curat şi mişcare decât pentru oala cu sarmale, pentru că altă explicaţie nu există, în condiţiile în care multe pârtii care sunt practicabile preferă să fie închise. Noi sperăm că se va schia în weekend-ul 25-28 decembrie, mai mult decât în cel dedicat evenimentului World Snowboard Day 2014, în toate stațiunile care dispun de condiții favorabile și sperăm ca zăpada să vină în cantități cât mai mari. Pentru a verifica mai ușor informațiile puteți accesa articolul cu HARTA INTERACTIVĂ a pârtiilor de ski și snowboard din România.

Azuga

Pârtiile Cazacu din Azuga se prezintă în continuare în bune condiţii. Se poate schia pe Pârtia Cazacu Începători, cunoscută de rideri şi localnici ca Debreczy, dar şi pe Pârtia Cazacu Variantă. Pe ambele pârtii stratul de zăpadă este între 20 -25 cm.

Sinaia

La Sinaia practicarea sporturilor de iarnă este posibilă doar pe pârtiile aflate pe platou, cele din Valea Soarelui şi Valea Dorului. Se poate schia de la Cota 2000 până la Cota 1500. Stratul de zăpadă este de de aproximativ 30 cm, nefiind însă uniform. Pârtiile de la altitudine sunt bătute, marcate, balizate și pregătite pentru asaltul pasionaților de sporturi alpine. Cu toate acestea, vântul puternic care suflă deseori în rafale puternice poate provoca oricând neplăceri prin închiderea instalaţiilor de transport pe cablu sau spulberarea stratului de zăpadă, făcând impracticabile porţiuni bune din pârtii.

Predeal

La Predeal stratul de zăpadă bătătorit este de aproximativ 18 cm, râmânând practicabilă doar Pârtia Clăbucet.

Deschiderea oficială a sezonului de schi 2014-2015 este programată pentru data de 27 decembrie. Din păcate nu vă putem oferi încă informaţii despre eveniment, dat fiind că mult lăudatele centre de infromare turistică există doar pe hârtii, bune de statistici, la nevoie uşile acestora fiind ferecate.

Pentru acces pe pârtiile de schi și snowboard de la Predeal, Bușteni și Sinaia se poate achiziționa abonamentul skipass care dă dreptul utilizatorului să schieze pe oricare din pârtiile pe care le gestionează Teleferic Prahova.

Poiana Brașov

În Poiana Brașov sunt practicabile tronsoanele superioare ale pârtiilor situate pe Masivul Postăvarului: Lupului, Sulinar, Kanzel, Drumul Roșu. Stratul de zăpadă artificială bătătorită de pe pârtii este între 20-40 cm. Pârtia Bradul rămâne nepracticabilă, stratul de zăpadă nu este mai mare de 10 cm şi cu greu rezistă “asaltului” temperaturilor şi micilor schiori, dar a devenit locul potrivit şi preferat pentru învăţăcei. Tarifele pentru acces la instalaţiile de transport pe cablu care deservesc pârtiile de ski și snowboard au rămas la nivelul sezonului trecut.

Şureanu

Începând de marţi s-a deschis sezonul de ski și snowboard la Şureanu. Stratul de zăpadă pe pârtiile situate în Munţii Şureanu măsoară aproximativ 25 cm. Sunt deschise Pârtiile Auşel 1, 3 şi Curmătura 1, 3.
Începând din acest an, pe site-ul www.schisureanu.ro funcţionează streaming-ul live pe camerele web montate la Domeniul Schiabil Şureanu. Administratorul pârtiei a montant un număr de 3 camere pentru a oferi posibilitatea turiştilor să vadă în timp real condiţiile meteo, practicabilitatea pârtiilor de ski și snowboard şi existenţa zăpezii.

Arena Platoş

Imagini live cu atmosfera de distracţie şi starea pârtiilor pot fi văzute pe site-ul arenaplatos.ro. Sunt practicabile Pârtiile Arena şi Platoş, stratul de zăpadă bătătorit măsurând în medie 25 cm.

Bâlea

La Bâlea Lac stratul de zăpadă măsoară aproximativ 72 cm, există risc însemnat de avalanşe, prin urmare practicarea sporturilor de iarnă și a celor alpine este interzisă. La peste 1800 m altitudine, atât în Masivul Făgăraş cât şi în Munţii Bucegi, stratul de zăpadă este mai consistent şi mediu stabilizat pe pantele suficient de înclinate, iar creşterea temperaturilor şi insolaţia vor umezi şi îngreuna suplimentar stratul. Declanşarea avalanşelor, atât de placă cât şi de topire, este posibilă, atât la supraîncărcări slabe, dar şi în mod spontan.

Rânca

La Rânca condiţiile de ski și snowboard se menţin excelente, media stratului de zăpadă depăşeste 30 cm. Sunt practicabile pârtiile M1, M2, Teleschi M3, Teleschi M4 şi Junior (Plopu).

Borsec

Pârtia Speranţa din Borsec este bătătorită şi pregătită pentru afluxul de turişti. Grosimea stratului de zăpadă pe Pârtia Speranţa este de maxim 25 cm.

Harghita-Băi

Se va putea schia doar pe Pârtia Csikip din Harghita-Băi, unde nivelul stratului de zăpadă estimat este de 25 cm.

Mădăraş

La Mădăraș toate pârtiile de ski și snowboard vor fi funcţionale din 26 decembrie. Pe pârtie stratul de zăpadă este de maxim 18 cm și se schiază în condiţii dificile.

Straja

La Straja se poate schia în condiţii foarte bune pe toate pârtiile din staţiune. Media stratului de zăpadă este de 40 cm.

Cavnic

În Maramureş, la Cavnic, în cadrul resortului de ski și snowboard Icoana sunt funcţionale pârtiile Icoana 2 şi 3, dar şi tubing-ul, stratul de zăpadă măsurând între 30-40 cm. La Complexul Roata sunt funcţionale Pârtiile Roata 1 şi 2.

Borşa

În nordul ţării, la Borşa, stratul de zăpadă este în medie de 20 cm, dar pe Vârful Ştiol a nins suficient încât riderii să îşi facă antrenamenetele cuvenite. Se poate schia în condiţii bune până spre cota 1400.

Transalpina Ski Resort

Chiar dacă pârtiile sunt practicabile, acestea râmăn închise pe 24 şi 25 decembrie și abia din 26 vor fi funcţionale.
Domeniul Schiabil Transalpina Ski Resort din Munţii Latoriţei cuprinde 9 km de pârtii de ski și snowboard cu diverse grade de dificultate, dotate cu lănci şi tunuri pentru zăpadă artificială. Pârtiile sunt deservite de mai multe instalaţii moderne de transport pe cablu, două telegondole interconectate, două teleski-uri şi un telescaun.
Riderii pot apela la sprijinul instructorilor de ski şi snowboard, iar pentu echipare corespunzătoare există un centru de închiriere echipament sportiv.

Notă:

Toate informațiile sunt provizorii și se pot modifica în funcție de cum dorește vremea:)!

 

Te dai? Comenteazã!